Reacher'ın yıldızı ciddiyetsizliği yüzünden kaybettiği büyük rolü açıkladı

"Eğer o adama benzersem rolü bana verirler"

Reacher, kendini kirli polisler ve entrikacı siyasetçilerle dolu ölümcül bir komplonun ortasında bulan emekli askeri polis Jack Reacher'ı merkeze alıyor (Amazon Prime)

Alan Ritchson, Amazon Prime Video'nun popüler dizisi Reacher'da başrol oynamadan önce Marvel'ın Thor'u da dahil olmak üzere birçok önemli süper kahraman ve aksiyon kahramanı için seçmelere katılmış. 

Men's Health'in yeni kapak haberinde Ritchson, çekiç kullanan gök gürültüsü tanrısı Thor için seçmelere katıldığını ve görünüşü nedeniyle 2011 yapımı Marvel filminde başrolü kapabileceğini düşündüğünü açıkladı.

"Kimse oyunculuğu umursamıyor sanmıştım"

41 yaşındaki Ritchson, dergiye verdiği röportajda "Ciddiye almadım" dediği seçmelerle ilgili şunları söyledi: 

Şöyle düşünüyordum: 'Eğer o adama benzersem rolü bana verirler; kimse oyunculuğu gerçekten umursamıyor.

Ancak oyuncu seçme ekibi Ritchson'ın temsilcilerine aktörün gerekli hünerlere sahip olduğunu göstermediğini söyledi ve rol nihayetinde Chris Hemsworth'e gitti.

"Bir hafta sonunda 50 teklif aldım"

Kariyerinin o döneminde Ritchson, yetenek yarışması American Idol'a katılmış, Superman'in gençliğini anlatan Smallville'in birkaç bölümünde Aquaman'i canlandırmış ve sitcom Blue Mountain State'te Thad Castle rolüyle komedide çıkış yapmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thor'un başarısızlıkla sonuçlanan seçmelerinden sonra Ritchson, oyunculuğu daha ciddiye almaya başlayarak derslere kaydoldu ve Black Mirror, New Girl, Brooklyn Nine-Nine gibi dizilerde küçük roller aldı. 

Ardından 2019'dan 2021'e kadar Titans'ta rol aldı ve bu projeler, Ritchson'ın Reacher'daki başarısına giden yolu açtı.

Amerikalı aktör, "Reacher'ın ilk sezonu gösterime girdikten sonraki hafta sonu yaklaşık 50 teklif aldım" diyerek ekledi: 

Hayatımın değiştiğini biliyordum.


Independent Türkçe, Men's Health, Variety, MovieWeb

DAHA FAZLA HABER OKU