Netflix'in Avatar'ı en çok izlenenlerde birinciliği gerilim filmine kaptırdı

İsveç yapımı gerilim filmi The Abyss çökme sürecindeki bir maden kasabasının gerçek hikayesini anlatıyor

Avatar: The Last Airbender merakla beklenen gösteriminin ardından geçen hafta Netflix'in en çok izlenen dizisi olsa da bir yapım daha da fazla izlenmeye ulaştı.

Resmi Netflix verilerine göre yayın platformunun yaptığı, popüler çizgi filmin canlı çekim uyarlaması 19-25 Şubat haftasında 21,2 milyon kez izlendi ve 153 milyon saatten fazla izlenme süresi elde etti.

The Last Airbender'ı sadece İngilizce olmayan bir film geçti: The Abyss aynı zaman diliminde toplam 22,3 milyon kez izlendi.

Richard Holm'un (Gåsmamman) yönettiği İsveç yapımı gerilim filmi, resmi kısa tanıtım yazısına göre "Kiirunavaara madenindeki güvenlik müdürü Frigga'nın (Tuva Novotny) riskli işini aile hayatıyla dengelemeye çalışırken şehri madene doğru çökmeye başladığında kendisinin ve sevdiklerinin hayatı için savaşmak zorunda kalmasını" anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Tyler Perry'nin son filmi Mea Culpa, 16 milyon izlenmeyle geçen hafta platformda en çok izlenen üçüncü yapım oldu. Bu izlenme, Kelly Rowland'ın başrolde olduğu filmi "bugüne kadar yapılmış en kötü filmlerden biri" diye nitelendiren izleyici ve eleştirmenlerin tepkisine rağmen gerçekleşti. Film bu haber yazıldığı sırada eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'da yüz üzerinden sadece 17'lik bir "Rotten" (çürük) puana sahipti.

The Last Airbender da benzer şekilde, Netflix'in 2005'le 2008 arasında Nickelodeon'da yayımlanan orijinal çizgi filmi "katlettiğini" söyleyen hayranların eleştirilerine maruz kalıyor.
 

Avatar
Gordon Cormier, Avatar: The Last Airbender'da Aang rolünde (Netflix)


Dizi, 4 elementi (su, toprak, ateş ve hava) kontrol edebilen keşiş benzeri bir çocuk olan Aang'in (Gordon Cormier) maceralarını konu alıyor.

The Last Airbender'ın yönetici yapımcısı ve yönetmeni Jabbar Raisani daha önce Deadline'a "Mümkün olan en çok sayıda izleyiciye yönelik bir dizi yapmaya çalışıyoruz. Bu, animasyon dizisinden herhangi bir şeyi geride bırakacağımız anlamına gelmiyor. Daha geniş bir izleyici kitlesi için kabul edilebilir hale getirmek adına daha maksatlı sapmalar yok" demişti.

Bence animasyon dizisine mümkün olduğunca sadık kalmaya çalışıyor ama aynı zamanda bunu 8 bölümlük, bizi yayında tutan bu kuvvetli anlatıya sığdırmamız gerektiğini de biliyoruz.

27 Şubat Salı günü yatırım bankası UBS Securities'ten analistler, Netflix'in 2024'te fiyatları muhtemelen yeniden artıracağını bildirmişti.

Yayın devi geçen ekimde hizmetinin maliyetini çeşitli ülkelerde artırmıştı. Türkiye'de ise en son ocakta gelen zamla reklamsız temel plan ayda 99,99 TL'den 119,99 TL'ye, özel plansa 199,99 TL'den 229,99 TL'ye çıkmıştı.

Analistler bu ekstra gelirin yanı sıra reklamlı aboneliklerden elde edilen gelir ve sağlıklı abone kazanımlarının, şirketin toplam gelir artışının geçen yılki yüzde 7'ye kıyasla 2024'te yüzde 15 artacağı anlamına geleceğini tahmin ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU