Werner Herzog'dan Barbenheimer yorumu

Ünlü sinemacı gündemden düşmeyen Oscar adayı filmin "ilk yarım saatini" izlemiş

Barbie'de Mattel CEO'su rolünde 56 yaşındaki ünlü aktör ve komedyen Will Ferrell yer almıştı (Warner Bros)

Efsanevi yönetmen Werner Herzog, Piers Morgan'ın sohbet programına konuk oldu.

Barbie ve Oppenheimer, bu yaz 21 Temmuz'da gösterime girmeleri nedeniyle tüm yaz manşetlere taşınmıştı. "Barbenheimer" olarak adlandırılan ortak vizyon tarihleri aylarca konuşulmuş ve izleyiciler hangi filmin gişede zirveye çıkacağını merak etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Herzog'dan Barbenheimer fenomenini değerlendirmesi istendi ancak yönetmenin bu konuda pek bilgisi olmadığı ortaya çıktı. 

Ayı Adam (Grizzly Man) ve Aguirre, Tanrının Gazabı (Aguirre, the Wrath of God) filmlerinin yönetmeni, Christopher Nolan'ın atom bombası destanını izlemediğini ve Greta Gerwig'in gişe rekorları kıran Mattel komedisinin sadece 30 dakikasını seyrettiğini söyledi.

"İlk yarım saatini izleyebildim"

"Oppenheimer'ı henüz izlemedim ama izleyeceğim" diyen yönetmen, "Barbie'ninse ilk yarım saatini izleyebildim" ifadelerini kullandı. 

Merak ediyordum ve merak ettiğim için izlemek istedim. Ve hâlâ bir cevabım yok ama bir şüphem var: Barbie'nin dünyası tam bir cehennem olabilir mi? Bir sinema bileti karşılığında, bir izleyici olarak, olabildiğince yakın bir cehenneme tanık olabilirsiniz.

81 yaşındaki Alman sinemacı ayrıntı vermese de aslında Gerwig'in filmini eleştirmediği, bunun yerine filmdeki Barbie Diyarı'nın ve orada yaşamanın "tam bir cehennem" olduğu teorisini ortaya attığı tahmin ediliyor.

"Önce tamamını izlemem gerekiyor"

Herzog, "Henüz bilmiyorum Piers Morgan, tamamını izlemem için bana biraz zaman verin" diyerek ekledi: 

Önce tamamını izlemem gerekiyor.

Daha önce filmi beğenmediğini açıkça dile getiren Morgan ise, "Bana güvenin, sizi dehşetten kurtarayım," diye karşılık verdi: 

Ben tamamını izledim ve cehennem gibi. Yarım saat sonra yaptığınız ilk değerlendirmeye tamamen katılıyorum. Ve kesinlikle geri kalanını izlememenizi tavsiye ederim.

Herzog, Barbie hakkındaki yorumlarıyla manşetlere çıkan son yönetmen oldu. 

Oliver Stone filmi eleştirmişti

Katil Doğanlar (Natural Born Killers) ve Müfreze'nin (Platoon) yönetmeni Oliver Stone, Ryan Gosling'in daha ciddi filmler yerine Barbie gibi filmler çekerek "zamanını boşa harcadığını" öne sürmüştü.

Barbie 2'yi yönetmeyi düşünüp düşünmeyeceği sorulduğunda 77 yaşındaki Stone, sert bir şekilde şöyle demişti:

Saçmalık. Ryan Gosling bu rezaleti para için yapıyorsa zamanını boşa harcıyor. Daha ciddi filmler yapmalı. Hollywood'un bu çocuksulaştırılmasının bir parçası olmamalı. Artık her şey fantezi, fantezi, fantezi, tüm savaş filmleri de dahil: Fantezi, fantezi. Eskiden hoşuma giden Hızlı ve Öfkeli filmleri bile Marvel gibi oldu. Yani, kaç tane kaza görebilirsiniz ki?


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU