Evsiz adam "bir şeyi ispatlamak için" özel uçağı çalıp gezintiye çıktı

50 yaşındaki Luis Gustavo Aires, Palo Alto Havalimanı'ndan bir uçak çalıp 40 km uçurduğu iddiasıyla 8 Şubat günü saat 17.00 sularında gözaltına alındı

Kaliforniya'da küçük bir özel uçak çalıp gezintiye çıktıktan sonra uçağı çarpan evsiz adam, güvenlikle ilgili bir şeyi ispatlamaya çalışıyordu (San Mateo Polis Teşkilatı)

Yetkililer, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde küçük bir özel uçak çalıp gezintiye çıktıktan sonra uçağı düşüren evsiz adamın, güvenlikle ilgili bir şeyi ispatlamaya çalıştığını söyledi.

50 yaşındaki Luis Gustavo Aires, Palo Alto Havalimanı'ndan bir uçak çalıp 40 km uçurduğu iddiasıyla 8 Şubat günü saat 17.00 sularında gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50 yaşındaki adam, kısa süre sonra Half Moon Bay'deki bir plaja acil iniş yapmak zorunda kaldı ve uçak, burnu yere değecek şekilde havaya kalktı.

San Mateo County Bölge Savcılığı'na göre Aires, gözaltına alınmasının ardından dedektiflere, ciddi bir hasar görmeyen 150 bin dolarlık sabit kanatlı uçağı "havalimanlarının yeterli güvenlikten yoksun olduğunu hükümete göstermek" için çaldığını söyledi.

KRON4'un haberine göre 50 yaşındaki zanlının, havalimanının çevre çitlerindeki kesilerek açılmış gibi görünen bir boşluktan geçtikten sonra uçağa anahtarsız erişebildiği iddia edildi.

 

uçak

Aires uçağı Palo Alto'daki bir havalimanından çaldı ve kısa süre sonra Half Moon Bay'deki bir plaja çakıldı (ABC)​​​​​​

 

Zanlı, salı günü öğleden sonra San Mateo County'de mahkemeye çıkarıldı. Aires'in dedektiflere uçmayı ülkesi Brezilya'da öğrendiğini söylediği bildirildi.

KRON4'a göre ayrıca hakime gerçek adının "Sunrock" olduğunu söyledi.

Yetkililer, 50 yaşındaki adamın gözaltına alındığında üzerinde üç farklı kişiye ait kimlik bulunduğunu belirtti.

Kimlik hırsızlığı ve uçak çalmakla suçlanan Aires suçsuz olduğunu savundu.

Aires ilk mahkemeye çıktığında Yargıç Rebecca Woodson'a kendisini temsil etmek istediğini söyledi ancak yargıç bu talebi reddetti.

Kefalet 10 bin dolar olarak belirlendi. Ön duruşma şubat sonunda yapılacak.

Olay, geçen ay bir uçağın Half Moon Bay'e düştüğü ölümcül kazadan sadece haftalar sonra meydana geldi.

O sırada uçakta 4 kişinin bulunduğuna inanılıyordu ve uçak 15 Ocak'ta Moss Beach Distillery restoranın doğusunda su üzerinde düzensiz uçarken görülmüştü.

Uçak daha sonra okyanusa çakılmıştı. Şu ana kadar kaza mahallinin yakınlarında üç cesede ulaşıldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU