James Bond'un yönetmeni 4 ayrı The Beatles filmi çekecek

Tarihin en büyük müzik grubunun hikayesi, her bir üyenin bakış açısından teker teker anlatılacak

1960'ta Liverpool'da kurulan The Beatles, "tüm zamanların en etkili grubu" olarak kabul ediliyor (Reuters)

Sony Pictures Entertainment ve Oscar ödüllü yönetmen Sam Mendes'den The Beatles hayranlarını heyecanlandıracak hamle... Oscarlı yönetmen, dünyanın en ünlü müzik grubunun her bir üyesini konu alan 4 ayrı sinema filmi çekmeyi planlıyor.

İlk olacak

Mendes, 4 filmin de yönetmenliğini üstlenecek ve böylece The Beatles üyeleri Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon ve George Harrison'ın aileleri, ilk kez kurgusal bir film için tüm yaşam öyküsü ve müzik haklarını vermiş olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ödüllü yönetmenin her bir filmi, farklı bir grup üyesinin bakış açısından anlatılacak. Mendes, Pippa Harris ve Julie Pastor'la birlikte filmlerin yapımcılığını da üstlenecek. Jeff Jones da yürütücü yapımcı olarak görev yapacak.

The Beatles'ın dağılmasından 50 ve John Lennon'ın ölümünden 40 yıl sonra gelen projeyi, Sony finanse edecek ve 2027'de dünya çapında sinemalarda gösterime sokacak.

Filmlerin gösterim takvimiyse henüz açıklanmadı.

Müzik filmlerinin yükselişi

Son dönemde müzik filmleri gişede başarılı olduklarını kanıtlıyor. 

Reggae efsanesini anlatan Bob Marley: One Love, geçen hafta yüksek bir performans gösterirken, ünlü şarkıcı Taylor Swift'in 15 milyon dolarlık konser filmi The Eras Tour, geçen yıl dünya çapında 261 milyon dolar hasılat yaparak birçok Hollywood filmini geride bırakmıştı. 

Yönetmen Antoine Fuqua da Lionsgate için Michael Jackson'ın hayatını anlatan Michael adlı bir film çekiyor.

"Onur duyuyorum"

58 yaşındaki Sam Mendes, bir açıklama yayımlayarak şöyle dedi:

Tüm zamanların en büyük rock grubunun hikayesini anlatmaktan onur duyuyorum ve sinemaya gitmenin değerine değer katacağım için de heyecanlıyım.

Britanyalı yönetmen, bugüne kadar 1999 yapımı Amerikan Güzeli (American Beauty), 2006 tarihli Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road) ve James Bond serisinden Skyfall'la Spectre gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenmişti.

Amerikan Güzeli'yle Oscar kazanmıştı

Başrolünde Kevin Spacey'nin rol aldığı Amerikan Güzeli, 2000'de Mendes'e En İyi Yönetmen dalında Akademi Ödülü kazandırmıştı.

Daha önce pek çok belgesele konu olan efsanevi grup The Beatles'ın unutulmaz şarkıları, 1978 tarihli Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band ve 2007 yapımı müzikal Across the Universe gibi yapımlara ilham kaynağı olmuştu.

"İngiliz İstilası"nın fitilini ateşledi

The Beatles, Britanya'da filizlenen müzik oluşumlarının 1960'ların ortasından itibaren ABD'de ve dünyanın pek çok yerinde popüler olmasına işaret eden "İngiliz İstilası"nın da fitilini ateşlemişti. 

Sayısız gruba ve müzisyene ilham kaynağı olan The Beatles, 1960 ve 1970 arasında aktif olduğu 10 yıl boyunca, ilk teklileri Love Me Do'dan son albümlerindeki Let It Be ve The Long and Winding Road gibi parçalara kadar, saymakla bitmeyen hit şarkılara imza atmıştı. 

Birçok satış rekoru kıran grup, 50'den fazla şarkısıyla müzik listelerinde yer almayı başarmıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU