İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Kendisi Sisi'den yana tercihte bulundu, bu 'U' dönüşüne alışkınız

Memleketimizin aleyhine yapılması muhtemel bu tür tavır ve davranışları sergileyecek insanlara “U” dönüşü şansını bile vermeyeceğiz

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu rakibi Murat Kurum'un Erzincan İliç'te Anagold Madencilik'e ait madende yaşanan toprak kaymasının üzerine sarf ettiği "ÇED raporlarına ilişkin buradaki kararlarda birçok farklı kurum ve kuruluşun bilimsel görüş ve raporlarına bakılır. İşte bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da; 21 kurum ve kuruluştan oluşan komisyon üyeleri tarafından onaylıdır" ifadelerinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

Çevre meselesi, siyasi bir meseledir. Siyasete bakışla, hayata bakışla ilgili meseledir. Mesele ağır bir ÇED raporu meselesi var, 'Bu bakanlığa ait değildir' gibi çok, ne yazık ki bilgisizce bir yorum yapılmış. Rapor ya da kurum görüşleri toplanır ama ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verir.

Yani burada bile insanları yanıltan bir açıklama söz konusu. ÇED raporunun altına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imza koyar. O bakımdan, kurum görüşlerini toplarsınız ama siz karar verirsiniz. 'Bu kar bize ait değildir' yorumunu duydum. Çok yanlış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birçok konuda görevini eksik yapmıştır.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"U' dönüşlerinin uzağında bir yapı değil o yapı"

Kanal İstanbul'a tartışmasına da değinen İmamoğlu "Tabi şunu söyleyeyim yani daha dün Kanal İstanbul meselesinde ya-pa-ca-ğız diye heceleyen bir anlayış şimdi 'Vatandaşın gündeminde olmayan bizim de gündemimizde yoktur' diyebiliyor"ifadesini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Ama bu 'U' dönüşlerinin uzağında bir yapı değil o yapı. Bu 'U' dönüşünün en somut örneğini dün  Sevgililer Günü'nde yaşadık. Yani  Sisi’mi Binali’mi diyen Sayın Cumhurbaşkanı dün  Mısır'da sevgili kardeşim diyerek 14 Şubat Sevgililer Gününde Mısır'ı ziyaret etmiştir. Bu U dönüşüne alışkınız. Ama biz memleketimizin aleyhine yapılması muhtemel bu tür tavır ve davranışları sergileyecek insanlara “U” dönüşü şansını bile vermeyeceğiz. “U” dönüşü şansını bile vermeyeceğiz. Onları geri vitesiyle inşallah ait oldukları yere göndereceğiz. Evet Sisi’mi Binali mi kendisi Sisi'den yana tercihte bulundu onu görüyoruz. Ne olacak şimdi?

"Ne dikte ediliyorsa onu telaffuz ediyorlar"

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinin iptali de İmamoğlu'na yöneltilen sorular arasındaydı.

Bir gazetecinin Murat Kurum'un "İstanbul'da yeşil alan kazandıracaktık. Bu zorlarına mı gitti?" ifadesini hatırlatması üzerine İmamoğlu İ"stanbul’a yeşil alan kazandıracağız dedikleri akla bakar mısınız yani? Havalimanına bir gecede eskavatörler, kamyonlar bir gecede hiç kimsenin haberi yok. Ve ihalesiz yani bu saldırı ne için? Yani kim için o havalimanını bir an önce kapatalım? Yani bir an önce böyle bir telaşla ya bu cevabı bile çok hazin bu cevabı bile üzüntü verici. Gerçekten aklı İstanbul'da değil yani" diye konuştu.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Muhtemelen kendi iradesi zihninde bu cümleleri kurmuyordur ama dile başka cümleler dökülüyor. Bu  mevcuttaki yapının, o bir avuç insanın genelde de tarzı bu. Ne söyleniyorsa, ne anlatılıyorsa, ne dikte ediliyorsa onu telaffuz ediyorlar.  Mesele burada, sorun burada. Ve onlar adına üzülüyorum. Yani bu ülkenin yetişmiş insanları her birisi. Onlar adına üzülüyorum yani.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU