Ukrayna'yla NATO, 2024'ün askeri planlarını ele aldı: "Net ve önemli bir görüşme"

Ukrayna Savunma Bakanı: "2024 için askeri planlarımız görüşüldü ve Başkomutan öncelikleri açıkladı"

Volodimir Zelenski ve Oleksandr Sırski (Reuters)

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın yeni atanan silahlı kuvvetler komutanı Oleksandr Sırski'nin savaştan zarar gören ülkenin 2024 askeri planlarını NATO Silahlı Kuvvetleri'nin Avrupa'daki en üst düzey komutanıyla görüştüğünü söyledi.

Umerov, kendisinin ve General Sırski'nin askeri liderlerle "net ve önemli bir görüşme" gerçekleştirdiğini söyledi.

Umerov, Facebook hesabından yaptığı açıklamada "Başkomutan Sırski'yle birlikte yakın ortaklarımız olan Avrupa'daki NATO Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı General Christopher Cavoli ve Güvenlik Yardım Grubu Ukrayna Komutanı Korgeneral Antonio Aguto'yla bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Bakan şöyle ekledi: 

Net ve önemli bir görüşme oldu. 2024 için askeri planlarımızı görüştük. Başkomutan öncelikleri açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üst düzey savunma yetkilileri tarafından açıklanan Kiev'in askeri planına göre öncelikler arasında silahlı kuvvetlerin yapısının optimize edilmesi, Ukrayna ordusunun eğitim kalitesinin arttırılması, mevcut tugaylara ek personel takviyesi, yeni tugayların kurulması ve düzenli silah ve teçhizat ihtiyaçlarının karşılanması yer alıyor.

"Bir diğer önemli konu da cephe hattındaki askerlerimizin rotasyonunun sağlanmasıdır" denen açıklamada, cephe hattında savaşan birliklerin rotasyonuna ilişkin endişelere dikkat çekildi.

Liderler ayrıca "düşman drone'larının tehdidini ortadan kaldırmak için ES [elektronik savaş] varlıklarında sürekli artış" konusunu da görüştü.

Ukraynalı Albay-General Sırski, Volodimir Zelenski tarafından yapılan bir görev değişikliğinin ardından geçen hafta üst düzey komutan Valeri Zalujni'nin yerini almıştı.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin yeni başkomutanı göreve geldikten kısa süre sonra, Rus ilerleyişini "tüketmek" amacıyla saldırı yerine savunma stratejisine geçeceğini söylemiş, durumun "zor" olduğunu ancak çatışmaların yakında sona ereceğini belirtmişti.

Alman kanalı ZDF'ye, "Mevcut durumun zor olduğu söylenebilir. Düşman halihazırda neredeyse tüm cephe hattı boyunca ilerliyor ve biz de saldırı harekatlarından savunma harekatı yürütmeye geçtik" demişti.

Savunma harekatımızın amacı, tahkimatlarımızı, teknoloji açısından avantajlarımızı, insansız hava araçlarını, elektronik savaş araçlarını kullanarak ve hazır savunma hatlarını koruyarak düşmanın güçlerini tüketmek, ona azami kayıp verdirmektir.

Albay-General Sırski, 2019'dan beri Ukrayna'nın kara kuvvetlerinin başındaydı ve istilanın ilk günlerinde Kiev'in Rus kuvvetlerine karşı başarılı savunmasını da yönetiyordu.

Üst düzey general, Temmuz 2022'de Ukraynalı askerlerin Rus birliklerini kuzeydeki Harkiv kentinden püskürttüğü ve doğu ve güneydoğudaki geniş toprak parçalarını geri aldığı başarılı karşı saldırı operasyonlarının kritik bir parçasıydı.

Nisan 2022'de ülkenin en büyük onuru olan Ukrayna Kahramanı unvanını almıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU