Rus basını: Yeni Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski'nin ailesi Rusya'da yaşıyor

Kardeşi Rus basınına konuştu

59 yaşındaki Sırski, Ukrayna ordusu içinde "kar leoparı" lakabıyla biliniyor (Reuters)

Ukrayna'nın yeni genelkurmay başkanı Oleksandr Sırski'nin ailesinin Rusya'da yaşadığı ortaya çıktı.

Rus basınında yer alan haberlerde Sırski'nin annesi, babası ve kardeşinin Rusya'nın Vladimir bölgesinde hayatlarını sürdürdükleri iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sırski'nin de Sovyetler Birliği döneminde aynı bölgede dünyaya geldiği belirtildi.

Oleksandr Sırski'nin Vladimir'de yaşayan kardeşi Oleg, yıllardır kardeşiyle görüşmediğini söyledi.

Oleg, "Onunla iletişimim yok. Nerede olduğunu bile bilmiyorum. Onun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ukrayna'ya taşınalı çok uzun zaman oldu" ifadelerini kullandı.

Ukraynalı generalin ailesinin düzenli olarak Rusya'nın II. Dünya Savaşı zaferinin kutlandığı törenlere katıldığı ve sosyal medyada Moskova yanlısı bazı paylaşımları beğendiği ifade edildi.

Sırski'nin annesinin de yakın zaman önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sağlık dileyen bir paylaşımı beğendiği öne sürüldü.

Moskova'daki bir askeri okuldan mezun olan Oleksandr Sırski, 1991'deki bağımsızlık ilanı sırasında Ukrayna'da görevliydi. Ukraynalı general 2010'larda Donbas'taki savaşta aktif rol üstlenirken, 2022'deki Kiev savunması ve aynı yıl Harkov'un geri alınmasında da görevli askerlerden biriydi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Genelkurmay Başkanı Valeri Zalujni'nin görevden alındığını duyurmuş ve yerine Sırski'nin getirildiğini açıklamıştı.

Ukrayna ordusundaki görev değişimi başarısızlığa uğrayan karşı taarruz harekatı ve Kiev güçlerinin cephe hattında verdiği kayıpların ardından geldi.

1986'da Sovyetler Birliği askeri akademisinden mezun olan Sırski, 5 yıl boyunca Sovyet topçu birliklerinde görev yaptı. 2019'dan bu yana Ukrayna ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan general, savaşın ilk aylarında Kiev'in savunulmasında imza attığı başarılardan dolayı ülkenin en önemli madalyası olan Ukrayna Kahramanı nişanına layık görülmüştü. Sırski ayrıca Bahmut'taki çatışmalar sırasında Ukrayna güçlerine öncülük eden komutandı.


Independent Türkçe, RT, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU