ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI günde 100 milyar kelime üretiyor

Sam Altman'a göre metin, insan üretiminin yaklaşık binde birini temsil ediyor

Sam Altman, Dünya Ekonomik Forumu'nda (AP)

ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI'ın kurucusu Sam Altman, her gün yaklaşık 100 milyar kelime ürettiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, dünyadaki her insan için her gün kabaca 13 kelime anlamına geliyor. Ancak Altman'ın Twitter'da yazdığına göre bu rakam hâlâ insanların ürettiği düşünülen miktardan çok daha az.

ChatGPT, 2022'nin sonlarında piyasaya sürüldüğünde en hızlı büyüyen uygulama oldu. Halihazırda haftalık 100 milyondan fazla kullanıcısı var, bu da kişi başına yaklaşık bin kelimeye denk geliyor.

Genellikle küçük harflerle paylaşım yapan Altman, "openai artık günde yaklaşık 100 milyar kelime üretiyor" yazdı. 

dünya üzerindeki tüm insanlar günde yaklaşık 100 trilyon kelime üretiyor.

Bir takipçi rakamların "daha fazla insana ihtiyacımız olduğunu" gösterdiğini belirtti. Altman da yanıt olarak "daha fazla grafik işlemci birimine ihtiyacımız var" yazdı.

Bu, Altman'ın yapay zekanın büyümesi öncesinde yarı iletken endüstrisini yeniden şekillendirmek için 7 trilyon dolar fon sağlamaya çalıştığı yönündeki söylentilere bir gönderme olabilir. Wall Street Journal'ın haberine göre bu para, daha da iyi yapay zeka modellerini eğitmek için yeni grafik işlem birimleri, yani GPU'lar yaratmaya harcanacak.

Bu GPU'lardan daha fazlasına ihtiyaç duyulmasıyla ilgili tweet'lerine yanıt olarak bir takipçisi, söylentilerdeki 7 trilyon dolarla kaç GPU satın alınabileceğini sordu. Altman, "Muhtemelen çok fazla" diye yazdı.

Pazar günü attığı bir tweet'te Altman, "bu söylentilere konu olan hesaplamalar hakkında pek bir şey bilmediğini" söyledi ve OpenAI'daki meslektaşı Trevor Cat'in bu konudaki soruları yanıtlayabileceğini belirtti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU