True Detective'in 5. bölümündeki şoke edici an açıklandı

Uyarı: Bu haber spoiler içeriyor

Foster ve Bennett, True Detective'de (Sky)

True Detective: Night Country, 2014'teki ilk sezonundan bu yana dizinin en popüler sezonu oldu ancak finalden bir önceki şoke edici bölümle birlikte sona ermek üzere.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jodie Foster'ın başrolünde yer aldığı sezonun 5. bölümü bu gece oynanacak Super Bowl nedeniyle normalden iki gün önce yani 9 Şubat Cuma günü yayımlandı.

5. bölümde neler oldu?

Klaus Tange'nin canlandırdığı Otis Heiss, Jodie Foster'ın hayat verdiği Liz Danvers'a 30 yıl önce ölen Tsalal bilim insanlarınınkine benzeyen yaralar aldığını açıklar. Bu yaraları, Nivi Penderson'ın rolünü üstlendiği Annie K'in daha sonra öldürüldüğü yeraltı buz mağarasının haritasını çıkarırken almıştı.

Danvers, Heiss'tan kendisini Annie'nin öldüğü yere götürmesini ister ama Heiss bunu ancak eroin karşılığında yapabileceğini söyleyince Danvers bunu reddeder. Bunun üzerine Danvers ve Kali Reis'ın canlandırdığı Evangeline Navarro mağaralara kendi başlarına gider ancak girişin (Silver Sky maden şirketi arazisinde) erişilemez olduğunu görürler.

Bunun üzerine Silver Sky'ın sahibi Kate McKittrick, Danvers'ı çağırır ve iki dedektifin maden arazisine izinsiz girerken çekilmiş görüntülerinin elinde olduğunu söyler. Finn Bennett'in hayat verdiği Prior'dan aldığı bilgiler sayesinde Danvers, Tsalal'ı finanse eden Tuttle United'ın Silver Sky'ın kurucu ortağı olan bir bankacılık şirketiyle ilişkileri olduğunu öğrenir. Danvers'ın ifadesiyle, "maden Tsalal'ı finanse ediyor ve Tsalal da onlar için sahte kirlilik verileri sağlıyor".
 


McKittrick'le birlikte orada bulunan Christopher Eccleston'ın canlandırdığı Kaptan Connelly, Danvers'tan Tsalal'daki ölümlerin bir "hava olayı"ndan kaynaklandığını kabul etmesini ister. Ona William Wheeler cinayet-intihar vakasında intihar olmadığından emin olduğunu söyler ve davanın peşini bırakmazlarsa bu bilgiyi Danvers ve Navarro'ya karşı kullanmakla tehdit eder.

McKittrick, John Hawkes'ın rolünü üstlendiği Hank'le gizli bir görüşme yapar ve neredeyse Danvers'a mağaranın yerini göstermeden önce Hank'in Heiss'ı öldürmesini önerir. Ayrıca McKittrick'in yıllar önce Annie K'in cesedini mağaradan taşıması için Hank'e rüşvet verdiği ortaya çıkar. Ona nakit para ve Ennis Emniyet Müdürü olarak gelecekte bir pozisyon teklif etmiştir ki bu da Danvers'ın yer değiştirmesi sayesinde suya düşmüştür. McKittrick ona bu kez işlerin farklı yürüyeceğini söyler.

Bu arada Danvers delil odasından ele geçirdiği eroini alır ve Heiss'la buluşarak onu kendi evine götürür. Orada Heiss ona mağaralara en iyi giriş noktasını gösterir ve Danvers da ona uyuşturucuyu verir.

Ancak daha sonra Danvers'ın peşinde olan Hank gelir. İşler kontrolden çıkar ve Hank, Heiss'ı vurarak öldürür. Daha sonra tam Hank, Danvers'ı öldürmek üzereyken Prior gelir ve durumu kurtarır. Prior kendi babasını başından vurarak öldürür yani Danvers'ın hayatını babasının hayatına tercih etmiş olur.

Kısa süre sonra Navarro gelir. O, Danvers ve Prior cinayetleri gizlemek için bir plan uydururlar ve Danvers'la Navarro mağaralara doğru yola çıkar.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU