Ozzy Osbourne'un eşi, Kanye West'e çıkıştı: "Yanlış Yahudiye bulaştın"

Ozzy, West'in Black Sabbath sample'ını izinsiz kullandığını iddia etmişti

(Reuters)

Sharon Osbourne, eşi Ozzy'nin grubu Black Sabbath'ın bir şarkısının sample'ını ondan izin almadan kullandığı için Kanye West'e tepki gösterdi.

Black Sabbath'ın 75 yaşındaki solisti 9 Şubat Cuma günü paylaştığı bir tweet'te, 46 yaşındaki West'in, grubun 1983'te War Pigs şarkısını seslendirdiği vokalsiz bir müzik kesitini kullanmak için izin istediğini yazmıştı.

"O bir antisemit ve pek çok kişinin tarifsiz acılar çekmesine neden oldu" diye yazan Ozzy şöyle eklemişti:

Bu adamla hiçbir alakam olsun istemiyorum!

Ozzy, West'in yeni albümü Vultures için Chicago'da perşembe günü düzenlediği bir dinleme partisinde müzik kesitini yine de kullandığını açıklamıştı.

Don Arden adlı Yahudi bir babaya sahip olan 71 yaşındaki Sharon, bu olayın ardından TMZ'ye verdiği röportajda çiftin artık kendisine Ye diyen şarkıcıya ihtarname gönderdiğini söyledi.

Sharon "Kanye bu sefer yanlış Yahudi'ye bulaştı" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayın kuruluşuna konuşan Sharon, West'in "nefreti temsil ettiğini" ve "saygısız bir antisemit" olduğunu söyledi.

Cuma günü West misilleme olarak Instagram hesabından Osbourne çiftinin geçen yıl Cadılar Bayramı'nda West ve Bianca Censori kılığına girdiği bir fotoğrafı paylaştı.

Ozzy'nin aslında kendisinin hayranı olduğunu öne süren West, "Belli ki hesabını bir ünlü asistanı kullanıyor" diye yazdı.

West, antisemitik yorumları nedeniyle son yıllarda geniş çapta eleştirilere maruz kalıyor.

Aralık 2022'de sağcı komplo teorisyeni Alex Jones'un programına katılarak "Hitler'i sevdiğini" iddia eden rapçi, insanların "Nazilere sallamayı bırakması" gerektiğini söylemişti.

Bir yıl sonra West, İbranice yazılmış bir mesaj yayımlayarak Yahudi toplumundan özür dilese de saldırgan görüş ve içerikler paylaşmaya devam etti.

Rapçi "Niyetim rencide etmek ya da saygısızlık etmek değildi ve yol açmış olabileceğim her türlü acıdan dolayı derin pişmanlık duyuyorum" demişti.

Bağışlamanız benim için önemli ve yaptıklarımı telafi etmeye ve birliği desteklemeye kendimi adadım.

Bundan neredeyse bir ay önce, aynı adlı albümündeki Vultures parçasında tartışmalara gönderme yapmıştı:

Ben nasıl antisemitik olabilirim? Az önce Yahudi bir k**takla yattım.

West, 2022'deki antisemitik patlamalarına cevaben Adidas, Gap ve Balenciaga'yla yaptığı moda işbirliklerini kaybetmiş ve ajansı CAA kendisiyle çalışmayı bırakmıştı.

West, Vultures için aralıkta düzenlenen bir albüm çıkış partisinde sahnedeyken Ku Klux Klan tarzı bir kapüşonlu giyerken görülmüştü.

Öte yandan Osbourne sağlık sorunları nedeniyle geçen yıl şubatta Birleşik Krallık ve Avrupa'da vermesi planlanan konserlerini iptal ederek turneye çıkmayı bıraktığını açıklamıştı. Bu kararı, hayranlarıyla paylaşmak zorunda kaldığı "en zor şeylerden biri" diye nitelendirmişti.

Sağlık sorunlarının çoğu 2019'da evinde geçirdiği ve omurgasını incittiği bir kazayla bağlantılıydı. Bu yaralanma, daha önce 2003'te kendi mülkünde geçirdiği bir ATV kazasından aldığı yarayı daha da kötüleştirmişti.

Müzisyen, 2020'de kendisine Parkinson hastalığı teşhisi konduğunu da açıklamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU