Kevin Spacey, House of Cards'ın yapım şirketine 1 milyon dolar ödeyecek

House of Cards'ın yapım şirketi MRC, 9 haneli bir meblağ içeren bir anlaşma peşinde

(Reuters)

Kevin Spacey'nin, House of Cards'taki ekip üyelerinin kendisine yönelttiği cinsel taciz iddialarıyla ilgili yapılan uzlaşma kapsamında, hit drama dizisinin arkasındaki yapım şirketine 1 milyon dolar ödemesine karar verildi.

64 yaşındaki Amerikalı aktörün, cinsel taciz politikasını ihlal ederek sözleşmesini çiğnediğinin tespit edilmesinin ardından 2021'de verilen bir kararda, ilk başta 31 milyon dolar ödemesine hükmedilmişti.

Öte yandan Puck'ın aktardığı üzere yapım şirketi Media Rights Capital'la (MRC) yapılan yeni bir anlaşmayla Spacey borcunu 30 milyon dolar azaltan bir uzlaşmaya vardı.

Anlaşma kapsamında MRC'nin sigorta şirketine karşı ifade vermeye çağrılacak olan Spacey, hastalık gerekçesiyle diziden çıkarıldığını söyleyerek sigorta poliçesinin devreye girmesini sağlayacak. Şirket, Spacey'nin o dönemde seks bağımlılığını tedavi etmesiyle bilinen bir rehabilitasyon merkezine yattığını belirtmişti.

Bu durum, Spacey'nin diziden ayrılması sonucu House of Cards'ın son sezonunun kısaltılıp yeniden yazılmasının ardından şirketin kâr kaybı ve artan masraflarıyla ilgili devam eden karmaşık davasında yeni bir pencere açıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hollywood Reporter'ın haberine göre MRC, Fireman Fund's Insurance'tan, 150 milyon dolarlık poliçeyle kayda değer bir meblağın yanı sıra talebini reddettiği için cezai tazminat da almayı bekliyor.

Spacey, çok sayıda erkek ekip üyesini taciz ettiği iddialarının ardından 2017'de popüler siyasi dramanın setinden kovulmuş, ardından suçlamalarla ilgili bir dizi davayı kazanmıştı.

İddialar, Hollywood'u sarsan ve uygunsuz cinsel davranış mağdurlarının tacizcilerini kamuoyuna teşhir ettiği #MeToo hareketinin fitilini ateşleyen Harvey Weinstein skandalının ardından gelmişti.

Spacey kendisine yöneltilen tüm iddiaları reddediyor.

House of Cards'ın setindeki çalışanlar aktörü istenmeyen cinsel teşebbüslerde bulunmakla suçlamıştı. Oyuncu mahkemede bu iddiaların bir kısmından aklanmıştı.

Ekim 2022'deyse Spacey, Anthony Rapp'in 1986'da aktörün kendisini taciz ettiği yönündeki suçlamalarından aklanmıştı. Ayrıca Temmuz 2023'te, 4 erkeğin bir dizi cinsel suçlamayla açtığı davada Southwark Kraliyet Mahkemesi'nde de suçsuz bulunmuştu.

Spacey, geçen yıl ekimde Oxford Üniversitesi'nde iptal kültürü üzerine yaptığı bir konferanstaki performansının ardından ayakta alkışlanmıştı.

Amerikan Güzeli'yle (American Beauty) tanınan oyuncu kendisine yöneltilen suçlamaların ardından kariyerine geri dönmeye çalışırken 2022'de Lauren Metcalfe'le birlikte Britanya yapımı bağımsız gerilim filmi Control'da rol almayı başarmıştı.
 

Kevin Spacey
Kevin Spacey, Peter Five Eight'te (Peter Five Eight)


Spacey, bu hafta yeni bir fragmanı yayımlanan Peter Five Eight adlı yakında çıkacak uzun metraj filmde karizmatik bir seri katili canlandıracak.

Gerilim filminin pazarlama sloganı şöyle:

Suçlu Her Zaman Bedelini Öder.

Film, Spacey'nin karakteri hayatına girmeden önce dağdaki bir toplulukta yaşayan bir emlakçıya odaklanıyor.


Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden destek isteyebilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU