Erdoğan: Bay Kemal'e ilk hançeri Meclis'e taşıdıkları vurdu

“Yolda birbirini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak içerisinde birleştirdiler ama başarılı olamadılar. Günahları da Bay Kemal'in sırtına yüklediler”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”ne katılarak konuşma yaptı.

Adıyaman'da 39 bini konut, 3 bin 400'ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendiğini belirten Erdoğan, “Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz” dedi.

Şehre yapılacak yatırım ve projeleri sıralayan Erdoğan şunları kaydetti:

Emin olun dünyada 14 milyonu etkileyen 11 ilimizde yıkıma yol açan böylesine büyük bir felaketin altından kalkabilecek başka bir ülke yoktur. Gelişmiş ülkelerin dahi bizimkine göre çok daha küçük afetler karşısında nasıl çaresiz kaldığını biliyoruz. Terör örgütleri üzerinden toplumuzu huzursuz etme çabaları hiç bitmiyor. Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri boşuna değildir. Hepsi de bu amaca hizmet etmek için yazılmış aynı senaryonun araçlarıdır. Bilmedikleri bir şey var, Türkiye artık eski Türkiye değil. Önümüze pek çok sinsi oyunla yolumuz kesilmeye çalışıldı. Gezi olaylarından darbe girişimine sosyal kaos girişiminden ekonomik tuzaklara karşı denediler, birer birer üstesinden geldik.

"Bay Kemal'e ilk hançeri sırtında taşıdıkları vurdu"

Konuşmasında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hatırlatarak şunları söyledi:

Son olarak Mayıs seçimlerinde denediler. Yolda birbirini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak içerisinde birleştirdiler ama başarılı olamadılar.  Günahları da Bay Kemal'in sırtına yüklediler. Bay Kemal'e ilk hançeri Meclis'e taşıdıkları vurdu. Halbuki milletimiz o dönem kimin nerede durduğunu gayet iyi hatırlıyor. Bazı belediyeleri kaybetmemek için yine akıl ziyan arayışlara giriştiler. Terörle ilişkili partilerle demlenmek mi dersiniz, adliyeye saldıran teröristlere kol kanat germek mi dersiniz Akla gelen gelmeyen nice pazarlıkla çırpınıp duruyorlar. Bir yandan kendi içlerinde saç saça baş başa kavga içerisindeler. Milletimiz bunlara bakıp “İyi ki ülke bunlara kalmadı” diye hamt ediyor.

“Seçim yenilgisinin faturasını bir kişiye kestiler, sanki kendilerinin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi, pişkince yollarına devam ettiler”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, daha sonra partisinin Adıyaman İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Yaptığı konuşmada eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’ye eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Türkiye'nin sonu felaketle bitebilecek çok büyük bir uçurumun kenarından döndüğü gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Beraber aylarca yol yürüdükleri, yere göğe sığdıramadıkları, 13'üncü cumhurbaşkanımız diyerek aylarca millete reklamını yaptırdıkları zatın bugün adının anılmasına dahi tahammül edemiyorlar” dedi.

“Seçim yenilgisinin faturasını bir kişiye kestiler” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Sanki kendilerinin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi, pişkince yollarına devam ettiler.  14-28 Mayıs seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti ama CHP ve eski ortakları arasındaki kavganın, gürültünün arkası hiç kesilmedi. Her gün yeni bir skandala uyanıyor, özellikle CHP'li vatandaşlarımızın umutlarını kıran bir Bizans oyununa şahit oluyoruz. Cumhur İttifakı olarak sizlerin umutlarını asla boşa çıkarmayacağız. Muhalefetin ne yaptığını, hangi yalanlara sarıldıklarını biz asla önemsemiyoruz. Milletimiz bunların fikrini çok iyi biliyor. Biz işimize odaklanıyoruz.Bizim gündemimizde Türkiye Yüzyılı'nın en kısa sürede inşası var. Bizim gündemimizde enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele var. Bizim gündemimizde küresel krizleri yenme var. Biz 85 milyonun dertlerine derman olmanın peşindeyiz. 31 Mart'ta milletimizin oyunu aldıktan sonra seçim beyannamemizi adım adım hayata geçireceğiz. Hizmet ve eser siyasetinde bizimle aşık atabilecek kimse çıkmadı. Rakiplerimizin beceriksizliklerinden, güç devşirenlerden olmadık.

Kahta ve Sincik'te konuştu

Daha sonra Kahta'da konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Birileri deprem bölgesini seçimden seçime hatırlayabilir. Birileri, hepimizi derinden yaralayan böyle büyük bir acı üzerinden siyaset de yapabilir. Ama biz böyle basit, süfli ve küçük hesaplar yapan deprem turistlerinden olmadık, hiçbir zaman olmayacağız. 14-28 Mayıs imtihanını alnımızın akıyla vermiştik. Şimdi önümüzde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri var. 31 Mart imtihanını da başarıyla verdikten sonra önümüzde sadece icraata yoğunlaşacağımız dört seneden fazla süremiz olacak. Bu kritik dönemi çok iyi değerlendireceğiz. Rabb'im yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Sizlerden ve ülkemizin diğer şehirlerinde yaşayan Kahtalı kardeşlerimden, 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adaylarımıza çok güçlü bir destek bekliyorum. 
 

Erdoğan, Kahta'dan sonra Sincik'e geçti ve burada da halka hitap etti. Erdoğan şunları söyledi:

Mesele şu parti bu parti meselesi değil. Mesele, inancıyla, hayalleriyle birlikte topyekün başlattığımızı başarıyı tamamlama meselesidir. Yaşadığınız büyük deprem felaketi sebebiyle bir kez daha sizlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kayıplarımızı rahmetle yaad ediyorum. İllice beldemiz depremden en çok etkilenen yer. Şu an bakanım oraya gitti. Yerinde orayı görerek eksiklerimize bakacak. İkincisi Sincik-Malatya kara yolu projelendirildi, en kısa sürede inşallah burayı da yapacağız. Sincik-Kahta arası yol gerçekten çok çok virajlı. Evet, yani uzakta değil bakan burada. Hem Sincik-Kahta yolu hem de Malatya bunların adımını atıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU