Bahçeli: İstikrarımızı, güvenliğimizi riske atamayız; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile omuz omuza yürüyeceğiz

"Cumhur İttifakı'nın meselesi vatandır. Bugün ülkemize hakim olan eser ve hizmet siyasetinin kesintiye uğramaması parlak geleceğimiz adına hepimize düşen başlıca sorumluluktur"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”nde konuştu.

6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’nin tek nefes tek yürek halinde kenetlendiğini söyleyen Bahçeli, 11 yıl içinde felaketin derin izleri hızla silinmekle kalmamış depremzede vatandaşlarımızın acil insani ihtiyaçları gecikmeksizin karşılanmıştır” dedi.

Bahçeli, zor şartların milli beraberlik şuuru ile aşıldığını vurgulayarak, “Türkiye’nin toprak altında kalmasını dileyenleri hayal kırıklığına uğrattık. Deprem enkazı üzerinden siyasi istismarı kurmaya çalışan zihniyete milletimiz hiç kulak vermedi, ciddiye almadı. Yapamazlar diyen kim varsa, mahcup oldu. Başaramazlar diyen kimler varsa, kızarmayan yüzleriyle deşifre oldular ve mahşeri vicdan tarafından mahkûm edildiler. Türkiye’de pek çok cephede sorunlarla mücadele halindedir. Bu mücadele kesintisiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Depremler Türkiye ekonomine zararı 104 milyar dolar civarındadır” diyen Bahçeli, “Türkiye ekonomisini karalayanlar en azından ülkemizin karşı karşıya olduğu sosyal ve ekonomik badireleri objektif olarak görmek, cansiperane mücadelenin hakkını teslim etmek zorundadır. Milletimiz fitneleri boşa çıkardı. Kirli odakların heveslerini kursaklarında kaldı.  Türk milletiyle iftihar ediyoruz. Türkiye ile sonuna kadar gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“İstikrarımızı güvenliğimizi asla riske atamayız”

“Hiçbir felakete teslim olmayız” diyen Bahçeli şunları söyledi:

Devletimiz çok kısa sürede içerisinde muazzam işler yaptı. Enkaz hemen hemen tamamen kaldırıldı. 2 ay içinde deprem bölgesinde 75 bin konutun teslim edilecek olması takdir edilecek bir konudur. Elbette gücümüz birlik ve kardeşliğimizdir. Bugüne kadar acizliğe düşürülmemiş, dağınıklığa prim verilmemiştir. Yorgunluk ve bıkkınlık ibaresi hiç görüşmemiştir. Bizim meselemiz herkesin adil, huzur güvenli bir hayatla birlikte ekonomik refahlığa ulaşması meselesidir. Cumhur İttifakı'nın meselesi vatandır. Bugün ülkemize hakim olan eser ve hizmet siyasetinin kesintiye uğramaması parlak geleceğimiz adına hepimize düşen başlıca sorumluluktur. İstikrarımızı güvenliğimizi asla riske atamayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile omuz omuza yürüyeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU