CHP Lideri Özel'den Erdoğan'ın Hatay açıklamalarına yanıt: Bu adamın kalbi yok!

Erdoğan "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" demişti

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de aracına aldığı kişi tarafından silahla yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özgür Özel, ziyaret bitimi Erdoğan'a yanıt verdi. Özel şunları söyledi:

Hepimizin yüreği hala yanıyor. Bu meseleyi siyasete alet etmek istemem. Ancak Erdoğan'ın 'Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi?' ifadeleri; gerçekten vicdan, akıl, yürek sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği sözler. Hataylılara siyasi şantaj yapılmasını Hataylılara havale ediyorum. Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Depremzedeye tehdit olur mu? Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın, kalbi yok!

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da konuşmuştu. Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, muhalefeti hedef almış, aynı zamanda bir itirafta bulunmuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

"Taksici cinayetleri ve bireysel silahlanma" vurgusu

Özel, Buca Belediyesi Taziye Evi'nde Erge'nin ağabeyi Mehmet Ali Erge'ye taziyelerini iletti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, taksicilerin yaşadıkları sıkıntıları, Türkiye'nin dört bir yanındaki taksici cinayetlerini hep duyduklarını, üzüldüklerini, Oğuz Erge'nin yaşadığının taksideki kamera sayesinde herkesin gözü önünde olduğunu, bir kat daha fazla irkildiklerini söyledi.

Özel, bireysel silahlanma ve ruhsatsız silahlarla ilgili partisinin görüşünün sorulması üzerine de şunları kaydetti:

Bireysel silahlanmaya her zaman karşıyız. Teklif ettiğimiz komisyonun hem taksicilerin güvenlikleriyle ilgili çalışmalar yapması hem de bu bireysel silahlanma meselesiyle ilgili de ciddi tedbirlerin alınması lazım. 30 milyon ruhsatsız silah ülkeyi son derece güvensiz, özellikle hem taksiciler için elbette gece saatlerde çalışanlar için, kadınlar için, herkes için son derece tehlikeli bir hale sokmuş durumda. Bu konuda mutlaka tedbir alınması gerekiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU