Erdoğan: CHP'de herkes bir köşe kapma peşinde

"CHP'nin gözü düne kadar ittifak olduğu partileri bile görmüyor. Çiğneyip geçiyor. Ne ülkenin hali ne şehirlerin durumu umurlarında değil"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOFAŞ Kapalı Spor Salonu'nda AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasının başında bugün hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı için taziyelerini iletti.

"Rakiplerimizle eser ve hizmet noktasında yarışmak istiyoruz"

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Ülkemizin ve şehirlerimizin önüne koyacakları, hiçbir projeleri olmayanların sırf AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na kaybettirmek için gösterdikleri çabayı üzüntüyle izliyoruz. Biz rakiplerimizle eser, hizmet ve icraat noktasında yarışmak istiyoruz. Konu eser ve hizmet olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız. Her ki bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia esiyorsa buyursun çıksın ortaya. Ama şehri için hiçbir hayali olmayanların sırf komşunun iki gözü çıksın mantığıyla yaptıkları cinlikleri de asla tasvip ediyoruz” dedi.

“CHP'de herkes bir köşe kapma peşinde”

Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken kendi yıldızlarını parlatmaktan başka gayesi olmayanlara milletimizin gerekli cevabı vereceğinden şüphemiz yok. CHP'de herkes bir köşe kapma peşinde. CHP'nin gözü düne kadar ittifak olduğu partileri bile görmüyor. Çiğneyip geçiyor. Ne ülkenin hali ne şehirlerin durumu umurlarında değil. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine bu şekilde hoyratça davrananların şehirlerimize şefkat göstermesi mümkün mü?

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz sorumluluğumuzun sadece bugüne değil, asıl yeni nesillere olduğunun bilinciyle adımlarımızı atıyoruz. İnsanlarımızın her adımında hep yanında olacak isimlerle şehirlerimizin hizmetine talibiz. Belediye Başkanlarımızın gözü hep sizin, bizim gözümüz de hep onların üzerinde olacak. Bizim en büyük yoldaşımız hiç şüphesiz milletimizin bizzat kendisidir.

"Milletimiz bizi Türkiye yüzyılı yürüyüşümüzde yalnız bırakmayacaktır"

“Milletimiz nasıl bizi vesayetle mücadelede, terörle mücadelede, darbecilerle mücadelede, ekonomik tetikçilerle mücadelede yalnız bırakmadıysa inşallah Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde de yalnız bırakmayacaktır” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

31 Mart'tan sonraki sandık buluşmamız 2028 Mayıs'ında olacak. Dolayısıyla önümüzde orta ve uzun vadeli programlarımızı hayata geçirebileceğimiz uzunca bir süre var. AK Parti olarak biz iç ve dış gelişmeler ne olursa olsun ülkemizi hedeflerinden koparmama azmi ile hareket ediyoruz.

Rüzgârın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başlarına neler geldiğini bölgemizdeki çok sayıda örnekten biliyoruz, görüyoruz. Türkiye’yi de bu hale getirmek istiyorlar ama başaramadılar. Mayıs seçimlerinde bunun için çok uğraştılar. 31 Mart’ta istismar edebilecekleri bir sonuç almayı umuyorlar. Milletimiz seçimini gerçek belediyecilikten yaparak heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacaklar.

AK Parti'nin Bursa ilçelerindeki adayları şöyle:

Büyükorhan: Kamil Turan
Gemlik: Refik Yılmaz
Gürsu: Mustafa Işık
Harmancık: Yılmaz Ataş
İnegöl: Alper Taban
İznik: Kağan Mehmet Usta
Karacabey: Ali Özkan
Keles: Ali Doğru
Kestel: Ferhat Erol
Mudanya: Gökhan Dinçer
Mustafakemalpaşa: Ahmet Beygirci (Cumhur İttifakı)
Nilüfer: Celil Çolak
Orhaneli: Ali Osman Tayır
Orhangazi: Bekir Aydın
Osmangazi: Mustafa Dündar
Yenişehir: Davut Aydın (Cumhur İttifakı)
Yıldırım: Oktay Yılmaz

"Biz seçmeni, seçimden seçime hatırlamayız"

Günün diğer yarısında Sivil Toplum Kuruluşları Bursa Buluşması Programı'nda konuşan Erdoğan şu vurguları yaptı:

Fabrikası yok dedikleri, araçlar İtalya'dan geliyor dedikleri, aracın üretim hattının Bursa'da olmasını dahi eleştirdikleri, Devrim otomobiline yaptıkları gibi diri diri mezara gömmek istedikleri Togg, hamdolsun artan üretim kapasitesiyle rakiplerini kıskandırmaya devam ediyor. Batarya fabrikamızın da şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bursa birkez daha güven ve istikrar dedi. Ülkemizle ilgili farklı hesapları olanlar, Bursa'nın desteğiyle beraber çok ağır bir hüsrana uğradı.  

Muhalefet yapmayı hizmete, esere ve yatırıma düşmanlık olarak gören kifayetsiz muhterisleri kendi sığ dünyalarında baş başa bırakıyoruz. 8 ay öncesine kadar, Türkiye’yi birlikte yönetmekten bahsedenler bugün birbirine demediklerini bırakmıyor, sabah akşam kavga ediyor. Millete umut diye pazarladıkları cumhurbaşkanı adaylarını ellerine geçirdikleri ilk fırsatta siyasetten zorla emekli ettiler. Gün geçmiyor ki milletce yüzümüzü kızartacak skandala, bir ayak oyununa şahit olmayalım. Ülkemizin siyaseti adına gerçekten üzüntü verici günlerden geçiyoruz. 

Bizde koltuklar, unvanlar amaç değil. Milletimize en güzel şekilde hizmet etmek için bir araçtır.  Muhalefet ile Cumhur İttifakı belediyeleri arasındaki fark, gece ile gündüz arasındaki fark gibidir. Bizde yarım zamanlı, şehirlerini ihmal eden belediye başkanları olmaz. Biz de seçmenini sadece seçimden seçime hatırlayan belediye başkanı olmaz. Şayet ezkaza böyle bir belediye başkanı çıkarsa, milletten önce hesabını biz sorar, biletini biz keseriz. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU