Margot Robbie'den "çalınan" Oscar adaylığı, Avustralya polisini harekete geçirdi

Avustralyalı oyuncu 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu adaylığına layık görülmemişti

(AFP)

Avustralya'da yerel bir polis teşkilatı espri yaparak, Margot Robbie'nin 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu adaylığının "çalınmasının" ardından Akademi'yi "soruşturduğunu" belirtti.

Aralarında eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Ryan Gosling'in de yer aldığı çok sayıda tanınmış isim, Robbie ve yönetmen Greta Gerwig'in 96. Oscar Ödülleri'nde Barbie'yle bireysel adaylık elde edememesinin ardından ikilinin desteğine koştu.

Avustralya'nın Queensland eyaletinden olan Robbie, diğer kategorilerde toplam 8 adaylık kazanan ve gişede dünya çapında 1 milyar dolardan fazla hasılat elde eden filmin başrol oyuncusu ve yapımcısı.

23 Ocak Salı günü adayların açıklanmasının ardından Victoria Polisi olaya müdahil olarak Facebook'ta şöyle yazdı:

POLİS MARGOT ROBBIE'NIN SOYULMASINI ARAŞTIRIYOR

Polis, 33 yaşındaki oyuncunun Avustralya yapımı pembe dizi Neighbours'taki eski rolüne atıfta bulunarak "Ramsay Sokağı'nın eski bir sakininin En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığının çalındığı iddiası üzerine polis soruşturma yürütüyor" diye yazdı.

Gönderide polis "Bu vesileyle Ramsay Sokağı ve Victoria'nın geri kalanının mevcut tüm sakinlerine, hırsızlık gibi acil olmayan her türlü suçu çevrimiçi raporlama aracımız yoluyla bildirmeyi düşünmesini hatırlatmak isteriz" diye ekledi.

Bu, günün herhangi bir saatinde bize ihbarda bulunmanın pratik ve kolay bir yolu.

 


2008'den 2011'e kadar süren uzun soluklu dizide düzenli rol alan Robbie, daha sonra çıkış yaptığı rolünü kaparak Martin Scorsese'nin 2013 yapımı suç komedisi Para Avcısı'nda (The Wolf of Wall Street) Leonardo DiCaprio'yla beraber oynamıştı.

Robbie daha sonra 2017 yapımı spor biyografisi Ben, Tonya'daki (I, Tonya) başrolü ve 2019 tarihli komedi gerilim filmi Skandal'daki (Bombshell) yardımcı rolüyle oyunculuk alanında iki Oscar'a aday gösterilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barbie'yle En İyi Film dalında aldığı son Oscar adaylığıyla, LuckyChap Entertainment ekibiyle (eşi Tom Ackerley, David Heyman ve Robbie Brenner) birlikte filmde prodüktör sıfatıyla yaptığı çalışmalar takdir ediliyor.

2023 yazının gişe canavarı filmi, Gosling'in En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalındaki adaylığı da dahil 7 dalda daha Oscar'a aday gösterilmeyi başarırken Gosling, Gerwig ve Robbie'nin Oscar'a layık görülmemesine tepki olarak iğneleyici bir açıklama yapmıştı.

The Independent'ın gördüğü açıklamada ünlü oyuncu "Bu kadar çok harika filmin olduğu bir yılda meslektaşlarım tarafından böylesine olağanüstü sanatçılarla birlikte aday gösterilmekten son derece onur duyuyorum. Ve bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama Ken adında plastik bir bebeği canlandırarak aday gösterilmekten de inanılmaz onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Ama Barbie olmadan Ken olmaz ve Greta Gerwig ve Margot Robbie olmadan da Barbie olmaz; onlar bu tarih yazan, dünya çapında ünlü filmden en çok sorumlu olan iki kişi.

43 yaşındaki Gosling "Onların yeteneği, cesareti ve dehası olmadan filmdeki kimsenin takdir edilmesi mümkün olmazdı" diye ekledi.

Kendi kategorilerinde aday gösterilmedikleri için hayal kırıklığına uğradığımı söylemek hafif kalır.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU