Star Wars'un yıldızı seriye neden döndüğünü açıkladı

Londra doğumlu oyuncu, Star Wars'un Sharmeen Obaid-Chinoy'un yönettiği yeni devam filminde Rey rolünü yeniden canlandıracak

Daisy Ridley, Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor'da Rey rolünde (Rex)

Yeni Yıldız Savaşları (Star Wars) filminde Rey rolüne geri dönmekten duyduğu heyecanı açıklayan Daisy Ridley, hikayenin "çok havalı" olduğunu söyledi.

31 yaşındaki Londra doğumlu oyuncu, karakteri ilk kez 2015 yapımı Güç Uyanıyor'da (The Force Awakens) ve devam filmleri olan 2017 yapımı Son Jedi (The Last Jedi) ve 2019 yapımı Skywalker'ın Yükselişi'nde (The Rise of Skywalker) canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peaky Blinders'ın yaratıcısı Steven Knight'ın yazdığı ve Pakistan asıllı Kanadalı sinemacı Sharmeen Obaid-Chinoy'un yönetmenliğini üstlendiği yeni Yıldız Savaşları filminde Ridley, rolüne geri dönecek.

Adının Star Wars: A New Beginning (Yıldız Savaşları: Yeni Bir Başlangıç) ya da Star Wars: New Jedi Order (Yıldız Savaşları: Yeni Jedi Düzeni) olacağı söylenen filmin çekimlerine bu yıl başlanması planlanıyor.

Variety'ye konuşan Ridley, Obaid-Chinoy'un serinin ilk kadın yönetmeni olarak nasıl bir etki yaratacağını henüz bilmediğini söyledi.

Ridley "Kısa cevap; bilmiyorum" dedi.

Bu işi yapacağıma heyecanlıyım ama Sharmeen kadın olduğu için değil. Belgeselleri harika. Hikaye fikri de çok havalı.

Spoiler vermeyeceğim ama bana tüm hikayeyi özetledi. Eğer harika olmasaydı, 'Pekala, beni 5 yıl sonra arayın' derdim. Ama buna değer.

Ridley, önceki yapımlardaki rol arkadaşları Adam Driver, John Boyega ve Oscar Isaac olmadan Yıldız Savaşları filmi yapmaktan endişe duymadığını da sözlerine ekledi.

Ridley, "[Yeni filmde] neyin ne olduğunu ya da kimin kim olduğunu bilmiyorum" diye açıkladı.

[Skywalker efsanesinden bu yana] benim açımdan çok şey oldu. Artık kendimi yetişkin gibi hissediyorum.

İlk başladığımda 20 yaşındaydım. Setteki en genç kişi bendim. Ancak ilk iki Yıldız Savaşları filminden sonra orada olmayı hak ettiğimi hissedebildim. Artık 30'larımdayım. Bütün bunlar epey farklı geliyor. Başka sinemacılarla çalışabildim ve umarım daha iyi bir oyuncu haline gelmişimdir.

Önceki haftalarda bir Yıldız Savaşları filmini yönetecek ilk kadın ve ilk beyaz olmayan kişi olmaya hazırlanan Obaid-Chinoy, "Zamanı gelmişti" demişti.

Dünyanın dört bir yanındaki yeni yıl kutlamalarını aktaran CNN'e yaptığı açıklamada Obaid-Chinoy, "Projeyle ilgili çok heyecanlıyım çünkü yaratmak üzere olduğumuz şeyin çok özel bir şey olduğunu hissediyorum" diye konuşmuştu.

Artık 2024'teyiz ve bir kadının öne çıkıp çok çok uzak bir galaksideki bir hikayeyi şekillendirmesinin zamanı gelmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU