CHP Genel Başkanı Özel: Kimse vatan evlatlarını savunmasız olarak bırakıp da bize 'soru sormayın' demesin

"Bu vatan için can da veririz, şehit de oluruz."

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı alanındaki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in ailesine ziyaret etti.

Özel ziyaretin ardından yaptığı açıklamada "PKK terörünü lanetliyoruz. Bu ülkeye yaşattıkları acılar artık yetti. Bundan birkaç hafta önce de benzer bir acıyla iki gün üst üste altışar şehit vermiştik. Biz o günlerde, 'Bu şehitlerin verilmesinde kusur, ihmal ve hata var mı' diye, 'bunları sorgulayalım, konuşalım bir daha olmasın' dedik. Çok üzülerek gördük ki aynı geçici üs bölgesinde tekrar 9 şehit oldu" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel, bundan sonra yeni şehitler gelmemesi için uyarılarda bulunulduğunu, bu yapıcı ve kararlı siyaset anlayışlarını sürdüreceklerini aktardı.

Elbette millet olarak bir ve beraber olduklarını anlatan Özel, şöyle devam etti:

Bugün TBMM'de de söyledik. TBMM Başkanı, eğer bir siyasi partinin söylemi bize dayatılmıyorsa ve ifadeleri karara dönüşüyorsa bu karara oy da veririz. Net olarak bir durum var, kimse vatan evlatlarını eksi 14 derecede geçici üs bölgesinde savunmasız olarak bırakıp da bize 'soru sormayın' demesin. Tedbir alsınlar, o evlatlar hepimizin evladı. Mücadelemiz, yeni şehitler verilmesin anlamında. Biz öyle bedelli medelli yapmadık, gittik askerliğimizi yaptık. Birilerinin çocukları gibi bedelliye ya da çürük raporuna dayanmadık. Gerekiyorsa yine gideriz, evlatlarımız da bütün CHP'liler de gider. Bu vatan için can da veririz, şehit de oluruz. Milletimizin, vatanımızın ve Aksaray'ın başı sağ olsun. Bir daha şehit acısı yaşamak istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne, ay yıldızlı al bayrağımıza ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne de sonuna kadar sahip çıkıyoruz.   

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU