Ünlü komedyen, Oscar törenlerini "asla sunmayacağını" söyledi

2019'daki Akademi Ödülleri'ni sunacakken geçmişteki homofobik paylaşımları nedeniyle vazgeçmişti

Hart, töreni sunmaktan vazgeçmesinin nedenini "Çünkü yetenekli sanatçıların kutlaması gereken bir gecede, dikkatleri başka yere çekmek istemiyorum" diyerek açıklamıştı (Reuters)

Komedyen Kevin Hart, Oscar ya da başka bir ödül törenine asla ev sahipliği yapmayacağını söyledi. 

Hart, 2019'daki Oscar törenini sunmak üzere organizatörlerle anlaşmıştı. Ardından komedyenin geçmişte attığı homofobik tweet'ler ve stand up gösterilerindeki yorumları ortaya çıkmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmaların ardından Hart, Oscar ödül törenini sunmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Komedyen, "Geçmişteki duyarsız sözcüklerim için LGBTQ topluluğundan içtenlikle özür dilerim" demişti.

Oscar töreni o yıl 1989'dan sonra ilk kez sunucusuz gerçekleşmiş ve bu seçim 2020'de de tekrarlanmıştı. Bu yılki Oscar töreniniyse Jimmy Kimmel sunacak.

Hart, Altın Küre ödül törenini sunan Jo Koy'a seslendi ve "şov dünyasındaki en zor işi" üstlediğini söylediği 52 yaşındaki komedyeni tebrik etti. 

Şimdi stand up'ı için yirmi dakikalık yeni materyali var!

Hart, SkyNews'a yaptığı açıklamada ödül törenlerinde komedyenlere nasıl davranıldığına dair konuştu. 

Komedyen, ödül törenlerinin "artık komedi dostu ortamlar olmadığını" iddia etti ve "O odalar çok soğuk" dedi.

Ne kadar az umudunuz varsa, onu da hemen yok etmek istiyorum. O işler komedyenler için iyi değil. Oscar'a, Altın Küre'ye ya da başka bir şeye katılma şansımız yok. Bunlar artık komedi dostu ortamlar değil.

44 yaşındaki komedyen, "Eskiden olduğu gibi bir iş değil" diyerek ekledi: 

Komedyenlik fikri ve neyin şaka olup olmadığı konusunda çok fazla baskı var. Bu yüzden zor.

Kevin Hart, 2010'daki bir şovunda "En büyük korkularımdan biri oğlumun büyüdüğünde eşcinsel olması. Ben homofobik değilim. Eşcinsellere karşı da değilim. Mutlu olun, ne isterseniz yapın. Fakat ben heteroseksüel bir erkek olarak eğer oğlumun eşcinsel olması engelleyebilirsem, yaparım" demişti.

Hart, Akademi Ödülleri törenini sunacağı açıklandığındaysa "bunun bir komedyen için hayatındaki en büyük şans olduğunu ve annesinin ağzının kulaklarına vardığını" söylemişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant, SkyNews

DAHA FAZLA HABER OKU