Michael Jackson biyografisinin vizyon tarihi belli oldu

Jaafar Jackson, İlk Gün'ün yönetmeni Antoine Fuqua'nın filminde başrolü üstlenecek

Michael Jackson, HIStory Dünya Turnesi'nde sahne alıyor (Reuters)

Hayatını kaybetmiş müzik ikonu Michael Jackson'ın biyografi filmi Michael'ın vizyon tarihi 18 Nisan 2025 olarak belirlendi.

Yönetmen koltuğunda İlk Gün (Training Day) ve Adalet'in (The Equalizer) yönetmenliğini üstlenen Antoine Fuqua otururken Jackson'ın yeğeni Jaafar Jackson, Popun Kralı'na hayat vererek başrolde yer alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin yapımına bu yıl 22 Ocak'ta başlanması planlanıyor.

Ridley Scott'ın Gladyatör (Gladiator), Martin Scorsese'nin Göklerin Hakimi (The Aviator) ve Sam Mendes'in James Bond filmleri Skyfall ve Spectre'yi ya yazan ya da ortak yazarlığını yapan John Logan, filmin senaryosunu kaleme aldı.

Geçen yıl Entertainment Weekly'ye konuşan Fuqua, filme yaklaşımının şöyle olacağını söylemişti:

Sadece bildiğimiz haliyle gerçekleri anlatmak; sanatçı hakkında, adam hakkında, insan hakkında. Bilirsiniz; iyi, kötü ve çirkin.

2009'da aşırı dozda uyuşturucu sonucu kalbinin durmasıyla hayatını kaybeden Jackson'ın ünü, çocukları cinsel istismara maruz bıraktığına dair 1990'larda yöneltilen bir dizi iddiayla zedelenmişti. 2005'te kamuoyunda geniş yankı uyandıran bir davada cinsel taciz suçundan beraat etmişti.

Fuqua, Michael'ın abisi ve Jackson 5 grubunun üyesi Jermaine Jackson'ın oğlu olan 27 yaşındaki Jaafar Jackson'ın, amcasını canlandıracak isimler arasında öne çıkan seçim olduğunu da sözlerine eklemişti.

Fuqua, "Michael'a bu kadar benzemesi çok acayip" demişti.

Onun gibi konuşuyor, onun gibi dans ediyor, şarkı söylüyor. Gerçekten acayip. Harika bir yapımcı olan Graham King onu bulup benimle tanıştırdı ve ağzım açık kaldı.

King daha önce Freddie Mercury/Queen hakkındaki biyografi filmi Bohemian Rhapsody'nin yapımcılığını üstlenmiş ve Scorsese'nin filmi Köstebek'le (The Departed) Oscar kazanmıştı.

The Greatest Night in Pop adlı müzik belgeselinin önceki günlerde yayımlanan fragmanında Jackson'ın Bruce Springsteen, Diana Ross, Cyndi Lauper, Ray Charles ve Bob Dylan gibi 1980'lerin en büyük sanatçılarından bazılarıyla birlikte yer aldığı görüntüler var.

Yönetmen Bao Nguyen'in imzasını taşıyan yapım, geliri bir hayır kuruluşuna gönderilmek üzere yapılan ve 1985'te çıkan tekli parça We Are the World'ün yapım aşamasını ele alıyor.

Filmde daha önce hiç görülmemiş görüntülerin yanı sıra çıkışının üzerinden onlarca yıl geçen şarkının üretim sürecine dair yeni ayrıntılar da yer alıyor.

Fragmanda "Bir neslin en büyük sanatçıları bazı hayatları kurtarmak için bir araya geldi" diyen Lionel Richie, "Ama bunu doğru şekilde yapmak için sadece bir gecemiz vardı" diye ekliyor.

Yapımcılığını Quincy Jones ve Michael Omartian'ın üstlendiği We Are the World, 63 milyon dolardan fazla bağış topladı. 20 milyon kopya satan şarkı, 4 Grammy Ödülü ve bir Amerikan Müzik Ödülü kazandı.

Dünya prömiyerini 19 Ocak'ta Sundance Film Festivali'nde yapacak olan belgesel, 29 Ocak'ta Netflix'te gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU