Erdoğan'dan "İsrail'e yönelik casusluk operasyonları" ile ilgili açıklama: Daha dur bakalım, bu işin ilk adımı, Türkiye'yi tanıyacaksınız

"İsrail'in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Kale Yerleşkesi'nde düzenlenen Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri'nde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, "Krizlerin kahir ekseriyeti ülkemizin çevresinde vuku buluyor. Hem ülkemizi büyütmek hem devletimizin güvenliğini sağlama gayretindeyiz" diyen Erdoğan, "Gelinen aşamada şu gerçeği herkes kabulleniyor; Türkiye küresel satranç tahtasında oyun kurucu olarak gücünü günden güne pekiştiriyor. Bunu Avrupa'dan Asya'ya pek çok muhatabımız bunu dile getiriyor. Küresel siyasette artan varlığımızla ilgili bazen hasetlikten kaynaklanan haber ve makale yayımlanıyor. Birilerinin iddiasının aksine ülkemizde bir eksen kayması yaşanmamış, ülkemiz asıl eksenini buldu. Bu eksenin adı da Türkiye eksenidir" dedi.

"MİT bunların ayak takımları ile uğraşmıyor, lider kadrosunu yok etme gayretinde"

Türkiye'nin terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, "Ordu, emniyet ve MİT Başkanlığı'nın imkan, kapasite ve kabiliyeti güçlenmekte. Teröre karşı mücadelede net şekilde görüyoruz. İnsansız hava araçlarını etkin kullanan kurumların başında MİT var. İmkanları ile teröristlere nefes aldırmıyor. Örgütün lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdik. Artık MİT bunların ayak takımları ile uğraşmıyor, lider kadrosunu yok etme gayretinde. bu maliyeti yüksek olan adım atalım, ayak takımı ile ne işimiz var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, MİT'in faaliyetlerini karşılayacak şekilde personel kapasitesini daha da güçlendireceklerini söyledi. Türkiye'nin güvenlik konseptinin aynı kalmasının düşünülemez olduğunu belirterek, tehdit sıralamasında revizyona gideceklerini açıkladı.

Düzensiz göç, organize suçlar, İslam karşıtlığı gibi suçların MİT'in radarına girdiğini belirten Erdoğan, beşinci kol elemanlarına göz açtırmayacaklarını ifade etti. 

"Gazze'deki duruşumuz hesapları bozdu"

İsrail istihbaratının Türkiye'deki casusluk faaliyetlerine yapılan operasyon hakkında da konuşan Erdoğan, "TürkiyÜlkemizin başta Gazze'deki katliamlar olmak üzere bölgedeki krizlerde dik duruşu birilerinin hesaplarını bozduğunun farkındayız. Espiyonaj faaliyetlerinin yoğunlaşması bu rahatsızlığın tezahürüdür. İsrail'in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Tabi bu İsrail'i ciddi manada şaşırtmıştır. Daha durun bakalım. Bu, işin ilk adımı. Türkiye'yi tanımaya mahkumsunuz. MİT'in istihbarat diplomasisini de takdirle karşılıyoruz. MİT'in başarılarını gururla takip ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Valiler Buluşması'nda da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları kaydetti:

Türkiye ne zaman kritik yol ayrımına gelse kirli senaryolar, hain tuzaklar devreye sokuluyor. Maalesef figüranlık yapmaya hevesli kesimler eksik olmuyor.

Son günlerde karşımıza çıkmaya başlayan 28 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri biliyoruz, bunların gayesi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmak." açıklamasında bulundu.

Bu seçimleri de suhuletle tam bir demokratik olgunluk içerisinde neticelendireceğimize inanıyorum.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU