Meryl Streep'ten gişe canavarı filme övgü: "Hepimizin işini kurtardı"

Oscar ödüllü oyuncu filmi "sayısız kuşağa ve cinsiyete neşe verdiği" için övdü

Meryl Streep (AFP)

Meryl Streep, Greta Gerwig'in gişe canavarı Barbie filmini geçen yaz "hepimizin işini kurtaran" film diye övdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç Oscar ödüllü 74 yaşındaki oyuncu bu övgüyü, kardeş müzik ikilisi Billie Eilish ve Finneas'ın 4 Ocak Perşembe günü 2024 Palm Springs Uluslararası Film Ödülleri'nde "What Was I Made For?" adlı şarkılarını seslendirmelerinin ardından yaptı.

İki şarkıcı-söz yazarı Barbie film müziğindeki çalışmalarından dolayı festivalin Başkanlık Ödülü'yle onurlandırıldı.

Variety'nin haberine göre Streep sahneye çıkarken "Billie ve Finneas'a Barbie aşk bombasını bıraktığınızı söylemek istiyorum" diye konuştu.

Şeytan Marka Giyer'le (Devil Wears Prada) tanınan oyuncu 2023'ün en yüksek hasılat yapan filmi için "Geçen yaz sinemayı ve hepimizin işini kurtardınız" dedi.

Sayısız kuşağa ve cinsiyetten insana neşe verdiniz ve yaşlanıp benim gibi bıkkın olmayı hak edene kadar bu dalgada sörf yapmalısınız çocuklar.

Margot Robbie'nin Mattel'in aynı adlı bebeğini canlandırdığı Barbie, küresel gişede 1,4 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir hasılat elde ederek Gerwig'i 1 milyar doları aşan ilk kadın yönetmen yapmıştı.

Filmin en çok konuşulan anlarından birinde, Mattel çalışanı Gloria'yı canlandıran Ferrera, Robbie'nin canlandırdığı "Stereotipik Barbie" ve diğer Barbie'lere ataerkillik altında kadınlardan istenen çelişkili talepler ve "kadın olmanın tam anlamıyla imkansız" olması hakkında duygusal bir monolog sunuyor.

Sahne, onu seçmelerde oynayan genç kızlar da dahil izleyiciler tarafından büyük ölçüde övülürken, diğerleri feminizmin basit ve inceliksiz bir versiyonunu sunduğunu öne sürüyor.

Ferrera yakın zamanda The New York Times'a verdiği röportajda eleştirilere değinerek şunları söyledi:

Bazı şeyleri bilebiliriz ama yine de onları yüksek sesle duymaya ihtiyacımız var.

Ugly Betty oyuncusu, "Belki de temel bir şeyin ya da bazı insanların görüşüne göre temel feminizm olan bir şeyin gerekli olmadığını söylemek aşırı basitleştirmedir" dedi.

Herkesin kadınlık deneyimini bilme ve anlama açısından aynı seviyede olduğunu varsaymak da aşırı basitleştirmedir.

The Independent'tan Clarisse Loughrey'in filme 5 yıldız verdiği eleştirisinde "neredeyse mucizevi bir başarı" olarak övdüğü yapım, halihazırda 2024 Altın Küre adayları arasında başı çekiyor.

7 Ocak Pazar günü canlı yayımlanacak ödül töreninde 9 adaylıkla yarışmaya hükmeden filmi, 8 adaylıkla Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ı yakından takip ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU