Katolikliği seçen Hollywood yıldızı, diyakoz olmak istiyor

Tartışmalı aktör, son rolünden etkilenmiş gibi görünüyor

Harrison Ford eski rol arkadaşı için "kahrolasıca aptal" demişti (Word on Fire Catholic Ministries/AP)

Eski sevgilisi Britanyalı müzisyen FKA twigs'e şiddet uyguladığı iddiasıyla bir dönem magazin basınının manşetlerinden düşmeyen ünlü aktör Shia LaBeouf, diyakoz olmak istiyor.

Kaliforniya merkezli Kapusenlerin Facebook'ta salı yaptığı paylaşımda 37 yaşındaki ABD'li oyuncunun, 31 Aralık'taki bir ayine katıldığı görüldü. 

Shia

FKA twigs, eski erkek arkadaşı Shia LaBeouf'ın karaktere girmek için sokak köpeklerini vurmakla övündüğünü iddia etmişti (Word on Fire Catholic Ministries/AP)​​​​​​


Katolik tarikatının kolu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Sevgili dostumuz geçen haftasonunda konfirmasyon sakramentine dahil olarak kiliseye tamamen girdi ve bunu büyük bir heyecanla paylaşıyoruz. Eğlence sektöründeki muazzam yeteneği ve tutkusuyla bilinen Shia LaBeouf, kendisini Katolik kilisesinin öğretilerini kucaklamaya yönelten çok derin bir ruhani yolculuğa başladı.

LaBeouf'ın konfirmasyonunda yer alan Alexander Rodriguez, aktörün "gelecekte bir zaman" diyakoz olmak istediğini duyurdu. Kendi de aynı filmde yer alan Rodriguez, aktörün son projesi Padre Pio'da genç bir rahibi canlandırmasının da bu kararda etkili olduğunu da bildirdi:

Spontane bir şekilde 'Diyakoz olmak istiyorum' dedi ve hâlâ aynı şekilde hissediyor.

Katolik bir babayla Yahudi bir annenin çocuğu olan LaBeouf, çocukken hem vaftiz edildi hem de onun için bar mitzvah töreni düzenlendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

20 yılı aşan Hollywood kariyerinde Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), Kuyu (Holes) ve üç Transformers filmi de var. 

2019'da yer aldığı Şeker Çocuk (Honey Boy) filminin setinde tanıştığı FKA twigs'le yaklaşık bir yıl süren ilişkisinin ardından 2020'de eski partneri tarafından fiziki ve duygusal istismarla suçlanmıştı. 

Dava dilekçesinde aktörün Britanyalı müzisyene bilerek cinsel hastalık bulaştırdığı da öne sürülmüştü. New York Times'a konuşan şarkıcı, oyuncuyla ilişkisini "Tüm hayatımdaki en kötü deneyimdi" diye nitelemişti. 

LaBeouf'ın avukatları bu iddiaları 2021'de reddederken yaklaşık bir yıl sonra bir podcaste katılan aktör, isim vermeden "O kadına zarar verdim" demişti:

Bu süreçte başka pek çok kişiyi de incittim. Zevk peşinde, bencil, benmerkezci, yalancı, düşüncesi, korkak bir insandım. Fena batırdım.

Sonrasında taraflar, duruşma tarihinin 2024 ekimine alınmasını onayladı.

 

Independent Türkçe, Guardian, Catholic News Agency

DAHA FAZLA HABER OKU