CHP lideri Özel: Bu 5 celladın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na götürülmesini davet ediyoruz

"Paranın ve canının güvencesi de anayasadır. Anayasayı tanımayan gün gelir malına da el koyar."

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Parti Meclisi (PM) Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin "Can Atalay" kararına uymamasına tepki gösteren Özel, "Gezi davası Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kin davasıdır, siyasi kan davasıdır, kendisini meşrulaştırmak için suçsuz insanları şeytanlaştırdıkları davadır." diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel şöyle devam etti:

Kimsenin ağrına gitmiyorsa bu milletin ağrına gidiyordur. Mesele Can Atalay meselesi değildir. Mesele birinin kin davası uğruna kendi yetkilerini aldığı anayasanın bir maddesini hiçe sayması meselesidir. Kendisi için anayasa yaptıran Erdoğan, kendini bu anayasanın da üzerinde görmektedir.  Paranın ve canının güvencesi de anayasadır. Anayasayı tanımayan gün gelir malına da el koyar.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un karara ilişkin "Meclis'in önündedir" ifadesini hatırlatan Özel. "Tunç, darbe girişiminin komutanınIN yaveri olduğunu itiraf etmiştir" dedi.

"Yargıtay’a kurumsal başvurumuzu yapıyoruz"

Kararda imzası bulunan 5 hakim için Yargıtay'a kurumsal başvuru yaptıklarını ifade eden Özel şunları kaydetti:

Bu 5 hakim için görevden el çektirilmelerini kendi görevleri olduğunu hatırlatıyoruz.  Yargıtay’ın kararı Yargıtay’da görev yapan tüm hakimlerin üzerine sürülen bir lekedir. Bu 5 celladın ceza genel kuruluna götürülmesini davet ediyoruz.

5 tane celladın geleceğimizi karartmasına sessiz kalmayacağız. CHP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti ve TİP tarafından toplanan imza ile önümüzdeki salı günü saat 15.00’da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.

Bu darbe girişimine karşı hangi çağrı varsa yürekten katılacağımıza belirtmek istiyoruz. Geleceğimize, emeğimize sahip çıkacağımız büyük miting için 14 Ocak Pazar Günü saat 13:00’da ülkenin geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi Tandoğan Meydanı’na davet ediyoruz.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU