Yıldız oyuncunun 95 milyon dolarlık yeni filmi gişede çakıldı

Bütçesinin yüzde 10'unu bile geri kazanamadı

1957 yazında geçen film, motor sporları gazetecisi Brock Yates'in 1991 tarihli kitabına dayanıyor (NEON)

Ferrari, gösterime girdiği hafta gişede tam anlamıyla çakıldı. 

Tetikçinin Gecesi (Collateral), Büyük Hesaplaşma (Heat) ve Halk Düşmanları (Public Enemies) gibi meşhur suç filmlerinin usta yönetmeni Michael Mann imzasını taşıyan yeni yapımda Adam Driver, Enzo Ferrari'yi canlandırıyor ve girişimcinin 1957 Mille Miglia yarışına bir takım sokarak iflastan kurtulma çabasını anlatıyor. 

7 buçuk dakika ayakta alkışlanmıştı

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O'Connell ve Patrick Dempsey gibi yıldız isimler yer alıyor.

Ünlü aktörün son filmi, eylülde prestijli Venedik Film Festivali'nde promiyerini yaptığında 7 dakika 30 saniye ayakta alkışlanmıştı.

Ancak Deadline'ın haberine göre, Noel günü sinemalarda gösterime giren Ferrari, haftayı 4 günlük toplam 6,8 milyon dolar hasılatla kapattı. 

Bütçesinin yüzde 7'sini kazanabildi

Bu rakamla ABD listelerinde ancak 9. sıraya yerleşen film, hafta sonunda vizyona giren diğer 6 büyük filmin yanı sıra Wonka ve Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı'nın (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) gerisinde kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin ABD'deki hasılatı, 95 milyon dolarlık yapım bütçesinin ancak yüzde 7'sini geri kazandırabildi. Filmin gişede yaşadığı sıkıntıdan kurtulup kâra geçip geçemeyeceğini zaman gösterecek.

Ferrari'nin başarısızlığı, filmin başrolündeki Adam Driver için de kötü haber. İki kez Oscar'a aday gösterilen Driver için 2023 zorlu bir yıl oldu. 

39 yaşındaki aktör 2023'ü, kendini 65 milyon yıl önce dinozorlarla dolu Dünya'da mahsur kalmış bulan bir uzay pilotunu canlandırdığı bilimkurgu fiyaskosu 65'le açtı. 

Bu film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 35 puan alabildi. 45 milyon dolarlık bütçeli bilimkurgu, gişede yalnızca 60,7 milyon dolar kazanabildi.


Independent Türkçe, Deadline, ScreenRant, World od Reel

DAHA FAZLA HABER OKU