Vogue'un moda uzmanı yanıtladı: "2024'te neden pantolonları çıkarmalıyız?"

British Vogue'un Avrupa Modası Dosya Haberleri Direktör Vekili Julia Hobbs, pantolon yerine kullanılan süslü külotların 2024'te podyumlardan günlük hayatımıza gireceğini söylüyor

(Instagram/kendalljenner)

Yıl sona ererken 2024 için yeni trend tahminleri ortaya çıkıyor. Bir moda uzmanı korkaklara (ya da bacakları üşüyenlere) göre olmayan belirli bir görünümü tercih edeceğimizi öne sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

British Vogue'un Avrupa Modası Dosya Haberleri Direktör Vekili Julia Hobbs'a göre, cinsiyetiniz ne olursa olsun, dış giyim olarak iç giyim giymek gelecek yılın en büyük moda trendlerinden biri olacak.

Ancak iç çamaşırı ya da şekillendirici korselerden ziyade İtalyan moda evi Miu Miu'dan esinlenerek pantolon yerine giyilen külotlar, görünüşe göre aşırı şıkların tercihi olacak.

28 Aralık Perşembe günü BBC Radyo 4'te yayımlanan Woman's Hour programına katılan Hobbs şunları söyledi:

Bence artık gördüğümüz şey çok temel bir giyim tarzına bir tür geri dönüş ve tayt üzerine basit siyah külot giymek gibi 1960'ların görünümünün yeniden canlanışı.

Moda gazetecisi; Emma Corrin, Kendall Jenner ve Dua Lipa gibi isimlerin de katıldığı bu trendin "insanların giyim tarzlarında kendilerini yansıtmak istemelerinden" kaynaklandığını ve seksilik yerine "daha rahatlık" anlamına geldiğini söyledi.

Hobbs, bu görünümün "soyunmayı ve giyim tarzlarında kendilerini yansıtmak istemelerini" temsil ettiğini söyledi ve ekledi:

Bunu benimsemek için kendimize güvenmeliyiz... Bence bu, 'Beni olduğum gibi kabul et' tutumuna dayanıyor ve kendi bedeninde harika hissetmeyi ve bununla gurur duymayı içeriyor.

The Crown'ın oyuncusu Corrin, hem Paris Moda Haftası'ndaki podyumda hem de beraberindeki etkinliklerde Miu Miu imzalı çeşitli pantolonsuz görünümler sergiledikten sonra bu trendi popülerleştiren ilk yıldızlardan biri oldu. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde de örgü yeşil külot ve onunla uyumlu hırka giymişti.

Hobbs, "Neredeyse ünlülerden bildirim almadığımız, Instagram'da sadece külotlu çorapla kazak ya da çıplak bacaklarla ceket giyen ünlüler görmediğimiz bir hafta geçmiyor" dedi.

Bu görünüm, 1960'lara gönderme yapıyor ki o dönemde Andy Warhol'un ilham perisi olan model Edie Sedgwick bu tarzı popülerleştirmişti. Bu stil aynı zamanda Lipa'nın son single'ı "Houdini" için yapılan tanıtım görsellerinde giydiği gibi 1980'lerin daha sportif kıyafetlerinden de ilham alıyor.

Britanyalı şarkıcı ağustosta The New York Times'ın Style dergisinin kapağında da Miu Miu imzalı örgü külot tercih etmişti.

Miuccia Prada'nın moda evi, 2023 sonbahar-kış podyumunda Corrin'in yoğun süslü altın rengi bir külot giymesiyle, pantolonsuz moda trendine öncülük ediyor. Onu takip eden modeller de benzer kıyafetleri renkli opak külotlu çoraplarla kombinleyerek giymişlerdi.

Podyumu yorumlayan Kreatif Direktör Prada, o dönemde Vogue'a şunları söyledi:

Bayıldım! Daha genç olsaydım külotla dışarı çıkardım!



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU