CHP lideri Özel: Büyük bir algı operasyonu ve provokasyon var

"En hassas yerlerden, en alçakça saldırılarda bulunsanız da bir santim eğilmeyiz, bir kelime eksik konuşmayız, bir adım geri atmayız."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde yaşanan protestoyu değerlendirdi. 

Özel, dün Manisa’da şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde bir grup tarafından protesto edilmişti. Özel, Vali Enver Ünlü'nün makam aracına binerek alandan ayrılmıştı.

Özel“Bizim elimiz armut toplamaz. Erdoğan’a aynı şekilde cevap mı verelim? Aynı şekilde cevap verecek olursak, camilerin avluları siyasi protesto mekanına dönüşürse bundan Cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacakmış?” diye sordu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir tanesi Manisa’da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor… Bu millet artık kimin kim olduğunu iyi biliyor. Herkese ‘yol geçen hanı’ demiyor” sözlerine ilişkin soruya yanıt veren Özel "Gerçekten özellikle oraya ‘Birisi gövde gösterisi yapmaya gitmiş’ lafını, utanarak ve ürpererek dinledim. Ne gövde gösterisi yahu? Bu kadar kalpsizlik olur mu? Şehit cenazesine gidiyoruz ve buna ‘gövde gösterisi’ diyor. Gövde gösterisi dediğin, bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup bir eline de mikrofonu alıp, orada siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş? Sonrasından bindirilmiş kıtalarla ilçelerden, komşu illerden toplandıklarını oraya götürüp, bize karşı slogan attırmak marifet mi? Şehit cenazesine. Burada buna kim karar versin? Yani cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, orada sövgü gösterisi yapmak mı? Hangisi şehidi incitiyor" diye konuştu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



"Bahçeli, Erdoğan’ı da dinlemeye gitmez artık"

Şehidin ailesinin protestoları kınadığını, "Özgür Özel bizim de ailemizin evladı" dediğini hatırlatan Özel şöyle devam etti

Daha söylenecek başka bir şey var mı? Birazcık utanma olmaz mı insanda? Şehit ailesi diyor ki, “Yaşananlardan utandık, yaşananları kınıyoruz, 3-5 kişiyi toplayıp getirmişler, bağırtıyorlar, bunun ailemizle ilgisi yok, Özgür Özel bizim ailemizin de evladı.’ Ben Manisa’nın evladıyım. Ne Manisa’da, ne de 81 ilin herhangi birinde bu tip davranışların yapılmasını asla ve asla doğru bulmam. Bizim elimiz armut toplamaz. Erdoğan’a aynı şekilde cevap mı verelim? Aynı şekilde cevap verecek olursak, camilerin avluları siyasi protesto mekanına dönüşürse bundan Cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacakmış? Biz gençlik kollarımızı götürüp aynı sloganları attıramaz mıyız? Marifet mi bu? Marifet böyle durumlarda aile ile duygu bağını kurabilmekte, marifet ne kadar üzgün, ne kadar kızgın olsan da orada metaneti koruyabilmektedir. Tahmin ediyorum, bu açıklamasını duyduysa Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı da dinlemeye gitmez artık.


Özel, İsmet İnönü’nün vefatının 50. yılı nedeniyle ziyaret ettiği Anıtkabir’de de konuya ilişkin soruları yanıtlamıştı. 

"Bir gün öncesinden itibaren büyük bir algı operasyonu ve bir provokasyon var" ifadesini kullanan Özel şunları kaydetmişti: 

Dün, sabah erken saatlerden itibaren hem koruma ekibimize, hem Manisa’da partimize hatta civar illerden Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçmişte çok yakın olmuş isimlerden; bir provokasyon olacağı, bir saldırı olacağı, hatta bana bu cenazeye katılmamı yeniden değerlendirmem gerektiği defalarca söylendi. Dün gün boyunca, şehit cenazemize katılacağımı, şehidimize sahip çıkacağımı ifade ettim. Ve bu provokasyonların amacının ne olduğunu bildiğimi söyledim.

Dün cenazeye katıldığımız andan itibaren, o organize meseleyi hep birlikte takip ettik. Şimdi bugün tek tek isim isim tespit ediliyor, hepsi. Manisa’da olanların parti aidiyeti çok açık ortada. Ama civar illerden getirilenlerde de aynı kümelenme belli.

Milletimiz dünkü, orada yapılan provokasyonu; Manisa’daki, Manisalıların şehit cenazesine kendi isteği ile gelmiş kişilerin olmadığını biliyor. Şehit ailesi dün cenaze sırasında da gelip, bu sloganları attıranlara tepki gösterdi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU