Uykusunda hayatını kaybeden sinema ve rap yıldızının ölüm nedeni belli oldu

2002 yapımı filmde Eminem'le birlikte sahne alan rap yıldızı eylülde 46 yaşında hayatını kaybetmişti

(Universal Stüdyoları)

8 Mil'in (8 Mile) oyuncusu Nashawn Breedlove'un ölüm nedeni açıklandı.

En çok 2002 yapımı filmde Eminem'e karşı yaptığı rap atışmasıyla tanınan yıldız, 26 Eylül'de 46 yaşında uykusunda hayatını kaybetmişti.

Breedlove'un annesi Patricia A. Breedlove, haberi Facebook paylaşımında doğrulayarak şunları yazmıştı:

Sevgili oğlum Nashawn Breedlove'un vefat haberini büyük bir üzüntüyle paylaşıyorum.

Birçok kişinin onu "direncini ve kararlılığını yansıtan bir isim olan" Lotto ve Ox takma adlarıyla tanıdığını belirten Breedlove sözlerine, "Nashawn bir rapçi, şarkıcı, söz yazarı ve aktördü. Hiç kimse onun yeteneğini inkar edemez" diye devam etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok yayın organı tarafından elde edilen New Jersey Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporuna göre Breedlove fentanil, asetil fentanil, kokain ve etanolden kaynaklanan akut zehirlenme nedeniyle hayatını kaybetmiş. Ölümü raporda kaza olarak belirtildi.

Eminem'in kendi hayatından esinlenen 8 Mil'de Breedlove'ın canlandırdığı Lotto karakteri, rapçinin Jimmy adlı karakteriyle rap atışmasında karşı karşıya geliyor.

Lotto, filmde Jimmy'nin rakibi olan rap grubu The Free World'ün bir üyesi. 8 Mil gösterime girdikten sonra eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve Eminem'in "Lose Yourself" şarkısıyla En İyi Orijinal Şarkı dalında Akademi Ödülü kazanmıştı. Film, Jimmy (Eminem) ya da diğer adıyla B-Rabbit'in ABD'nin Detroit şehrindeki çoğunluğu siyahlardan oluşan rap dünyasına karşı mücadelesini konu alıyor.

Ox sahne adıyla Breedlove, Dr. Dre ve Snoop Dogg'un başrollerini paylaştığı 2001 yapımı komedi filmi The Wash'ın müziğinde de yer aldı ve "Don't Talk S***" şarkısını seslendirdi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU