CHP'li Erol ve Hamzaçebi'den partilerinin Meclis'teki ortak bildiriye imza atmamasını tepki

Erol paylaşımında, "Bu gerçeklere rağmen mecliste ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerler için Meclis'te imzaya açılan ortak metne partisinin imza vermemesini eleştirdi.

Erol yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Terörle mücadelenin bir parti meselesi olmadığını devlet meselesi olduğunu her fırsatta gündeme getirdim. Ülkemizin üniter yapısını ve devletimizin varlığını korumak için gözünü kırpmadan şehit olmayı göze alan TSK personeli ana kuzularının şehit olmalarını siyasi propaganda haline getirmek asla doğru değildir.

40 yıllık terörle mücadelemizin 22 yıllık sürecinde tek başına iktidar olan AKP iktidarında terör meselesi ne yazık ki yanlış politikalardan dolayı çözülememiş hatta bu mesele derinleşmiştir. DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti döneminde "PKK terör örgütünün başı" diye tanımlanan Abdullah Öcalan yakalanarak ülkemize getirilmiş ve yargılanmıştır. Bu sürecin sonunda terör sorunu ortadan kalkmaya yüz tutmuş, terör örgütü ise dağılma noktasına gelmiştir. Hal böyle iken bugün yeniden terör örgütünün eylem yapabilir hale gelmesinin nedenleri ciddiyetle düşünülmelidir.  AKP hükümeti terör örgütünü nasıl bitirecekse ihtiyaç duyduğu desteği bildiriye yalnızca imza atılmasını isteyerek değil; çözüm önerisini getirerek isteyeceği desteği açıklamalıdır.Ocaklara ateş düşerken, analar babalar evlat acısı yaşarken, doğmamış çocuklar yetim kalırken siyaset yalnızca terör örgütünün bu eylemlerini kınayarak, acıları politik malzeme haline getirerek sonuç alamaz.

Bu gerçeklere rağmen mecliste ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamzaçebi: Acilen yayınlanmalıdır

Eski CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de partisinin ortak bildiriye imza atmamasını eleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hamzeçebi, "TBMM’deki siyasi parti grupları milletimizin terör olaylarına karşı ortak hassasiyetini ve kararlı duruşunu yansıtmak amacıyla bugüne kadar bir çok defa ortak bildiri yayınlamışlardır. CHP Grup Başkanvekili ve TBMM Başkanvekili olarak görev yaptığım dönemlerde de bunun örnekleri vardır.  CHP Grubu bu bildirileri daima imzalamıştır. “Ama”, “Bir bakalım, bilgi alalım” türünden cümleler  bu bildiriye destek beyanında bulunmamanın gerekçeleri olamaz. Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak’ta şehit ettiği kahraman askerlerimiz nedeniyle TBMM’deki siyasi parti gruplarının ortak iradesini yansıtan bu bildiri acilen yayınlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ortak bildiri

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit harekat bölgesinde terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırıda 12 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM),  AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı bildiri yayınlanmıştı.

Sözkonusu bildiriye CHP ve DEM (HDP) partileri imza atmamıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU