Jessica Chastain'in Robin Williams pişmanlığı: Anlatırken duygulandı

Molly's Game'le bilinen yıldız, üniversiteyi Robin Williams bursu sayesinde bitirdiğini açıkladı

(Reuters)

Jessica Chastain, hayatını kaybetmiş Robin Williams'a oyunculuk okulunu bitirmesini sağladığı için hiçbir zaman şahsen teşekkür edemediğini anlatırken duygulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bekar bir anne tarafından yetiştirilen 46 yaşındaki Oscar ödüllü oyuncu, ailesinde üniversite diploması alan ilk kişi olmuş. 2000'lerin başında Manhattan'ın ünlü Juilliard Okulu'ndan oyunculuk alanında Güzel Sanatlar Lisans Programı'nı bitirmiş.

Chastain, Williams'ın cömertçe verilen tam bursu olmasaydı eğitimini tamamlayamayacağını söyledi.

Interstellar'la tanınan yıldız, ABD'de yayımlanan The View adlı sohbet programının son bölümünde bu burstan bahsederken, "Her iki yılda bir, [Robin Williams bursu] bir öğrenciye verilirdi ve bu burs benim tüm eğitim masraflarımla barınma masraflarımı karşıladı, Noel'de eve gidip ailemi görebilmemi sağladı" diye konuştu.

"Bu çok güzel bir şeydi" dedi ve bursun aynı zamanda okul kitaplarını ve yemeğini de karşıladığını belirtti.

Gözleri dolan Chastain, "Her yıl, bilirsiniz, 'teşekkür ederim' demek için ona not yazdım ama onunla hiç tanışamadım" diye devam etti. 

Sonra bir keresinde Los Angeles'taydım... Robin restorana girdi, oturup yemek yemeye başladı. Masadaki arkadaşım 'Gidip merhaba demelisin, gidip onunla konuşmalısın' dedi.

Chastain, "Utangaç" olduğunu ve Mrs. Doubtfire'la tanınan yıldızı rahatsız etmek istemediğini, yıldızın kısa süre sonra ayağa fırlayıp restorandan koşarak çıktığını anlattı. "Bir şeye geç kalmış olmalı" diyen Scenes of a Marriage'in oyuncusu, peşinden koşmak için ayağa fırladığını fakat sonra kendisini durdurduğunu da sözlerine ekledi.

Chastain, "Ona saldıran bir deliymiş gibi görünmek istemedim" dedi. 

Ve bundan hep pişmanlık duydum çünkü hiçbir zaman yüz yüze teşekkür etme fırsatım olmadı.

The View'un ortak sunucusu Whoopie Goldberg, 2014'te 63 yaşında intihar eden Williams için "Bir aktör olarak oyuncuları severdi" dedi. 

Her zaman insanların, kendisinin belki de istediği şekilde gerçekleştiremediği fırsatlara erişmesini isterdi, dolayısıyla bunun onun için özel olduğunu biliyorum.

Chastain yakında gösterime girecek Memory adlı dram filmiyle bir kez daha seyircilerin karşısına çıkacak. Oyuncu, lise mezunlarıyla yeniden bir araya gelmesinin ardından Saul (Peter Sarsgaard) tarafından eve kadar takip edildikten sonra düzenli hayatı darmadağın olan sosyal hizmet görevlisi Sylvia'yı canlandırıyor.

Memory, ABD'de 22 Aralık'ta belirli sinemalarda ve 5 Ocak 2024'te ülke çapında vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU