Devamı çekilecekti: Dwayne Johnson'ın gişe canavarı filminden haber var

Felaket filminde Carla Gugino, Paul Giamatti ve Alexandra Daddario da rol almıştı

Yönetmen koltuğunda Brad Peyton'ın oturduğu film, görsel efektleriyle övgü toplamıştı (Warner Bros)

Neredeyse 10 yıldır geliştirme sürecinde olan devam filminden kötü haber.

Başrollerini Dwayne Johnson, Carla Gugino, Paul Giamatti ve Alexandra Daddario'nun paylaştığı 2015 yapımı aksiyon San Andreas Fayı (San Andreas), felaketle sonuçlanan Kaliforniya depremi sonrasındaki kurtarma görevini konu alıyordu. 

Warner Bros 2016'da duyurmuştu

Filmin eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz yorumlar almasına rağmen 2016'da Warner Bros, San Andreas 2'yi geliştirmeye başladığını duyurmuştu.

Filmin tecrübeli yıldızlarından Paul Giamatti, aksiyon meraklılarının beklediği yapımın durumuyla ilgili pek de hoş olmayan bir haber verdi. 

Happy Sad Confused podcast'inde Josh Horowitz'le konuşan 56 yaşındaki aktör, zaman zaman San Andreas Fayı'nın devam filmiyle ilgili bazı fısıltılar duyduğunu ancak "hiçbir şey olmadığını" söyledi.

Bu konu hakkında konuşuldu. Bu doğru. Haklısınız, arada sırada birilerinin bu konuyu açtığını duyuyorum ve 'Eh' diyorlar. Menajerim 'Ama biliyorsun, San Andreas 2, onun hakkında konuşuyorlar' diyor. Ben de 'Gerçekten mi?' diyorum. Sonra hiçbir şey... Hiçbir şey olmuyor.

San Andreas Fayı, 2015'te gösterime girdiğinde eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 49 puan alabilmişti. 

Gişe hasılatı tatmin edici

Bununla birlikte, tahmini 110 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında yaklaşık 474 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu gişe rakamları, ilk filmin vizyona girmesinden kısa bir süre sonra duyurulan San Andreas 2'nin geliştirme aşamasına geçmesine yetti.

Ancak sinema eleştirmenleri San Andreas 2'nin o zamandan beri geliştirme cehenneminde sıkışıp kaldığını söylüyor.

Devam filmi duyurulduğunda stüdyo, başroldeki Johnson'ın döneceğini söylemişti. 2022'ye gelindiğindeyse yapımcı Hiram Garcia, "Kaya" anlamına gelen "The Rock" lakaplı aktörün, takvimi uymadığı için devam filmine geri dönemeyeceğini açıkladı.

Bu çelişkili açıklamalar, San Andreas 2'nin durumunu iyice belirsizliğe sürükledi.

51 yaşındaki Johnson'ın devam filminden ayrılma olasılığı ve geliştirme sürecinin belirsizliği nedeniyle San Andreas 2'nin çekilme ihtimali daha da zayıflamış görünüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Happy Sad Confused

DAHA FAZLA HABER OKU