Kullanıcılar, Google'ın son telefonundaki tuhaf çıkıntılardan şikayetçi

Pixel 8 Pro sahipleri "aşırı derecede belirgin" çıkıntılardan şikayetçi fakat Google, bu tümseklerle ilgili endişelenecek bir şey olmadığını belirtiyor

Google Pixel 8 Pro, 4 Ekim 2023'te resmen tanıtılmıştı (Google)

Google'ın en son çıkan premium akıllı telefonunun sahipleri, cihazın ekranında tuhaf çıkıntı ve dalgalanmalar belirdiğini görüyor.

Google, Google Pixel 8 Pro'daki sorunun "Pixel 8 performansı veya dayanıklılığı üzerinde işlevsel bir etkisi olmadığını" iddia etse de bazı kullanıcılar sorunu çözmek için yeni telefonlarını çoktan iade etti bile.

Sorunla ilgili deneyimlerini sosyal medyada ve Google forumlarında paylaşan Pixel sahipleri, herhangi bir çözümü olmadığı anlaşılan sorunla ilgili duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Constanza Juarez adlı bir kullanıcı "Benim telefonumda da bu sorun vardı" diye yazdı.

Doğal ışıkta görünmüyor ama yapay ışık altında ekran açıkken de kapalıyken de aşırı derecede belirgin.

Başka bir kullanıcıysa "Cam ekran koruyucuyla bile Pixel 8 Pro'mun kenarlarını incelediğimde aynı çıkıntıları görebiliyorum" diye yazdı.
 

Çıkıntılar
Kullanıcılar, Google destek forumlarına Pixel 8 Pro ekranında beliren tümseklerin görüntülerini yükledi​​​​​​​ (Google/ Support.Google)


Ekranın sol üst ve alt kısmında, SIM kart yuvasının üstünde, parmak izi tarayıcısının yanında ve ekranın sağ üst ve alt kısmında çıkıntı ve dalgalanmalar olduğu bildirildi.

Hatta bazıları çıkıntılı telefonlarını Google'a geri gönderdiğini fakat onun yerine gönderilen cihazda da aynı sorunla karşılaştığını ifade ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Google Pixel 8 Pro'nun parçalara ayrıldığını gösteren bir videoda, ekrandaki çıkıntılardan akıllı telefonun iç mekaniğinin sorumlu olduğu ve bunun, telefon üreticisinin spesifik olarak bu modeldeki sorunu düzeltme girişimlerini zorlaştırabileceği öne sürülüyor.

Bir kullanıcı, "Pixel 8 Pro'nun sağ tarafındaki yaylı klipslerin, telefonun ekran tarafında yer alan folyodaki girintilerle nasıl tam da aynı hizada olduğuna dikkat edin" dedi.

Ekranlarımızda gördüğümüz çıkıntıların, bu klipslerden kaynaklandığı epey açık görünüyor.

Google tam olarak telefonun hangi dahili parçasının pürüzlü yüzeye yol açtığını açıklamasa da bazı kullanıcıların yeni akıllı telefonlarında bu çıkıntıları görebileceğine değindi.

Şirketin bir sözcüsü "Pixel 8 telefonların yeni bir ekranı var" dedi.

Ekran kapalı olduğunda, kullanılmadığında ve belirli aydınlatma koşullarında, bazı kullanıcılar cihazdaki parçalardan kaynaklanan ve küçük tümseklere benzeyen izler görebilir. Bunun Pixel 8 performansı veya dayanıklılığı üzerinde işlevsel bir etkisi yok.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU