Bitcoin'e ateş püsküren Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın oğlu kriptodan batmış

"Yatırdığı paranın neredeyse tamamı gitti"

Legarde 2019'dan bu yana Avrupa Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapıyor (Reuters)

Avrupa Merkez Bankası'nın Bitcoin'e muhalefetiyle tanınan başkanı Christine Lagarde, kendi oğlunun kripto paraya yatırım yaptığını itiraf etti.

Lagarde 30'lu yaşlardaki oğlunu kripto bahislerinden uzak durmaya ikna etmek için yıllarını harcadığını ama başarılı olamadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Euro bölgesini kripto varlıkların değişken durumundan korumak için çabalayan Fransız siyasetçi, kendi ailesi söz konusu olduğunda aynı şeyi yapamadığını dile getirdi.

Cuma günü Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan bir toplantıda konuşan Lagarde, oğlunun annesinin isteği dışında kripto satın aldığını ve "hepsini kaybettiğini" açıkladı.

"Beni nezaketle görmezden geldi, bu onun ayrıcalığı" diyen siyasetçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ve yatırdığı paranın neredeyse tamamını kaybetti.

Avrupalı yetkilinin her ikisi de 30'lu yaşların ortasında olan iki oğlu var. Ancak onlardan hangisinin kriptoya yatırım yaptığı bilinmiyor.

Siyasetçinin ifadelerine göre, önemli miktarda para kaybeden genç adam, artık annesini dinlemesi gerektiğini kabullenmiş. 

"Çok fazla değildi ama hepsini kaybetti, yaklaşık yüzde 60'ını kaybetti" ifadelerini kullanan Lagarde şöyle ekledi:

Daha sonra onunla bu konu üzerine tekrar konuştuğumda isteksizce benim haklı olduğumu kabul etti.

Tüm Avrupa bankacılık sisteminden sorumlu isim olan Lagarde, kripto paralara ve özellikle Bitcoin'e yönelik eleştirileriyle tanınıyor.

Geçen yıl kripto varlıkların "hiçbir değeri olmadığını" ve aslında "hiçbir şeye dayanmadığını" söyleyen siyasetçiye Bitcoin'i merkez bankası rezervlerine alıp almayacakları sorusuna sert yanıt vermişti:

Söz konusu bile olamaz.



Independent Türkçe, Reuters, Decrypt

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU