New York'un simge yapısına "Özgür Filistin" yazıldı

Göstericiler kütüphanenin ön cephesi boyunca kırmızı boyayla el izleri bırakıp boyanın bir kısmını da kanı andıran şekilde yerlere döktü

Filistin yanlısı protesto düzenleyen göstericiler New York Halk Kütüphanesi'ni tahrip etti (ABC 7/Ekran görüntüsü)

ABD'de Filistin yanlısı protestocuların Gazze'deki savaşa karşı çıkma amacıyla New York Halk Kütüphanesi'ni sprey boyayla boyamasının ardından simge yapının ön cephesinde artık "Free Palestine" (Özgür Filistin) yazıyor.

Göstericiler Şükran Günü'nde Bryant Park yakınlarındaki kent kütüphanesinin sütunlarının altına grafitiyle bu kelimeleri yazdı. Ön cephe boyunca kırmızı boyayla el izleri bırakan protestocular boyanın bir kısmını da kanı andıran şekilde yerlere döktü.

New York Polis Teşkilatı'nın bir sözcüsü olayın ardından herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığını cuma günü The Independent'a söyledi. Sözcü e-postayla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Nefret Suçları Görev Gücü olaydan haberdar edildi. Kimse gözaltına alınmadı ve soruşturma devam ediyor.

New York Halk Kütüphanesi ise The Independent'a yaptığı açıklamada "protesto hakkını kuvvetle desteklediğini" ifade etti. Öte yandan perşembe günkü gösteriyi "utanç verici bir vandalizm eylemi" diye nitelendiren kurum, özellikle halihazırda "ağır bütçe kesintileri yaşadığı" için temizliğin pahalıya mal olacağını açıkladı.

Açıklamada, "Bundan dolayı plan dışı herhangi bir kapanma öngörmüyoruz ve pek çok kişinin bel bağladığını bildiğimiz kaynakları sağlamaya kararlıyız" diye eklendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kütüphanenin tahrip edilmesi, iddiaya göre protestocuların 6. Cadde'nin ortasında ellerini yere yapıştırarak Macy's Şükran Günü Geçit Töreni'ni de kesintiye uğrattığı gün meydana geldi.

The New York Post'a göre üzerinde "sömürgecilik", "emperyalizm" ve "tüketimcilik" gibi kelimeler yazılı beyaz tulumlar giyen göstericiler daha sonra birbirlerinin üzerine sahte kan dökmeye başlamıştı.

Hamas'ın İsrail'in güneyine düzenlediği ve 1200 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sonra İsrail'in Gazze'de başlattığı savaşta 14 binden fazla Filistinlinin ölmesi ve yaklaşık 1,7 milyon kişinin yerinden edilmesinin ardından bu protesto yapıldı. Her iki taraf da cuma günü başlayan geçici bir ateşkes üzerinde anlaşırken, İsrail hapishanelerinde tutulan 150 Filistinli kadın ve ergenin serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın elindeki 50 rehine serbest bırakılacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU