Gezginlerden, yalnız seyahat edeceklere 6 öneri

"Kendinizden emin olun"

Gezginler, seyahat edecek kişilerin gitmeyi planladıkları ülkeleri önceden araştırmasını önerdi (Unsplash)

Gezginler, tek başına seyahat etmeyi sevenlerle takip ettikleri 6 güvenlik önerisini paylaştı.

ABD'li gezgin Nicole Jordan ve Britanyalı gezgin Bridget Coleman, söz konusu önerilerin yalnız seyahat etmek isteyen kişilerin gezilerini kolaylaştıracağını ifade etti. 

1 - Ailenize ve arkadaşlarınıza haber verin

Jordan, Business Insider'da kaleme aldığı yazıda, seyahate tek başına çıkacağında planlarını ailesiyle ve yakın çevresiyle her zaman paylaştığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan gezgin, gittiği yabancı ülkelerde tanımadığı kişilere yalnız seyahat ettiğini asla söylemediğini de yazdı. 

Coleman da kendi sitesi The Flashpacker'daki yazısında, aile ve yakınlarla gezi planlarının paylaşılmasının önemli olduğunu ifade etti.

2 - Çevrimdışı kullanacağınız haritalar indirin

Jordan, yabancı ülkelerde tek başına gezerken sıklıkla cep telefonundaki harita uygulamalarından faydalandığını, internet bağlantısı olmayan yerlerde bunları önceden indirerek kullandığını belirtti.

3 - Dolaşırken kendinizden emin görünmeye çalışın

Coleman, bilmediği ülkelerde tek başına gezen kişilerin fazla dikkat çekmemek için mümkün mertebe çevreye ayak uydurmasını tavsiye etti.

Gezgin, ayrıca seyahat edenlerin etrafı bilmeseler de harita uygulamalarını fazla kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca gezginlerin, çevreyi kendilerinin keşfetmesinin önemine dikkat çekti.

Jordan da "Kaybolmuş veya kafası karışmış görünmek sizi savunmasız gösterebilir. Bu nedenle kendinizden emin bir tavır sergileyin" diye yazdı. 

4 - Taksi ve toplu taşımayı iyice araştırın

İki gezgin de yabancı ülkelere yapılacak ziyaretlerde taksi ve toplu taşıma seçeneklerinin detaylıca araştırılmasını önerdi. 

Jordan, "korsan taksilerin" sorunlu olabileceğine işaret ederken, Coleman da özellikle seyahat noktasına gece varılacaksa güvenilir taksi firmalarının kullanılması gerektiğini belirtti. 
 


5 - Gideceğiniz ülkenin dilini az da olsa öğrenin

Coleman, gidilecek ülkenin dilinin öğrenilmesinin hem seyahati zenginleştireceğini hem de kişinin güvende kalmasını sağlayacağını yazdı.

Gezgin, özellikle cep telefonlarındaki dil öğrenme uygulamalarının faydalı olabileceğini belirtti.

6 - İçgüdülerinize güvenin

İki gezgin de tek başına seyahat eden kişilerin, çevreyle ilgili edindikleri izlenimleri görmezden gelmemesi gerektiğine dikkat çekti. 

Coleman, "Eğer bir yerde sizi rahatsız eden şeyler varsa orayı terk edin" diye yazdı. Jordan da "Rahatsız olduğumda, mevcut durumdan çabuk ve sorunsuz şekilde kurtulmak için elimden geleni yaparım" ifadelerini kullandı. 


Independent Türkçe, Business Insider, The Flashpacker

DAHA FAZLA HABER OKU