Yeterince Filistinli çocuğun öldürülmediğini savunan Obama'nın eski danışmanı gözaltında

64 yaşındaki Seldowitz, Mısırlı bir sokak satıcısını taciz etmişti

Seldowitz olayın ardından yaptığı açıklamada İslamofobik olmadığını iddia etti (Twitter)

New York'ta Mısırlı bir sokak satıcısıyla konuşmasında, 4 bin Filistinli çocuğun öldürülmesinin "yeterli olmadığını" söyleyen Barack Obama'nın eski danışmanı Stuart Seldowitz gözaltına alındı.

New York polisi 64 yaşındaki Seldowitz'in nefret suçu, ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek taciz suçlamalarıyla gözaltına alındığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seldowitz'in adı açıklanmayan 24 yaşındaki Mısırlı satıcının polise durumu bildirerek korkmuş ve tacize uğramış hissettiğini söylemesinin ardından gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan olayın ardından birçok New Yorklunun, Mısırlı satıcının aracının önünde kuyruklar oluşturduğu sosyal medyaya yansıyan bir diğer husus oldu.

Seldowitz, 1999-2003'te ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail-Filistin İlişkileri Bölümü'nde direktör yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, Obama yönetiminde Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğü'nü üstlenmişti.

İslamofobik yorumları görüntülere yansıyan 64 yaşındaki adam Kur'an ve Hz. Muhammed hakkında da hakarete varan ifadeler kullanmıştı.


Sokak satıcısının gitmesini istediği ve İngilizce bilmediğini söylemesi üzerine Mısırlı adama "cahil" diyen Seldowitz, satıcıya ayrıca "terörist" diye seslenmiş ve fotoğrafını çekerek Mısır istihbaratına ileteceği tehdidinde bulunmuştu.

Seldowitz, "Mısır istihbaratı aileni alacak. Baban tırnaklarını sever mi? Onları tek tek çekecekler" demişti.

Sokak satıcısının, "Çocukları siz öldürüyorsunuz, ben değil" şeklindeki sözlerine Seldowitz, "Eğer 4 bin Filistinli çocuğu öldürdüysek, bu yeterli değil" diye yanıt vermişti.

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine açıklama yayımlayan 64 yaşındaki adam sözleri için özür dilemişti. 


Independent Türkçe, Arab News, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU