Teknoloji milyoneri, kanını verdiği babasının 25 yaş gençleştiğini iddia etti

Oğlunun kanını da kendine nakletmişti

Johnson, babasının kendi kanını aldığı anları sosyal medyadan paylaştı (X/@bryan_johnson)

Teknoloji milyoneri Bryan Johnson, kendi kanı naklettiği 70'indeki babasının, biyolojik yaşının 25 yıl azaldığını iddia etti.

Sonsuza dek genç kalma takıntısı olan 46 yaşındaki Johnson, eski adı Twitter olan X'ten dün yaptığı paylaşımda, "Süper kanım babamın yaşını 25 yıl düşürdü" dedi.

Yaşlanma karşıtı tedavilere yüklü miktarda harcama yapmasıyla tanınan multimilyoner Johnson'ın 1 litre sıvı kan plazması, mayısta babası Richard'a nakledilmişti.

Kendisi de 17 yaşındaki oğlu Talmage'den kan nakli almıştı.

Nakli 6 ay önce yapılan babasının 46 yaşındaki bir insan değerlerine sahip olduğunu iddia eden Johnson, bu sonucun testlerle elde edildiğini ifade etti.

Kendi oğlundan almayı bıraktı

Öte yandan Bryan, temmuzda yaptığı paylaşımda, kendi oğlundan aldığı naklin herhangi bir faydasını görmediğini belirterek tedavisini sonlandırdığını duyurmuştu.

Gençlerle plazma takasının daha ileri yaşlardaki kişilerde faydalı olabileceğini aktarmıştı.

Penis gençleştirme terapisi de alıyor 

Ayrıca bir dizi ilaç ve takviye alan milyoner oğlunun kanını almadan önce de profiline, vücut kitle indeksine, genel sağlık kaydına, beslenmesine ve kan grubuna göre özenle seçtiği bir donörden kan nakli yaptırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson, tüm bunların dışında genç kalmak için sebze odaklı beslendiği bir diyet, düzenli egzersiz ve uyku programına sadık kalıyor.

Yaşlanmamak için yılda yaklaşık 2 milyon dolar harcadığı belirtilen Johnson, eylülde de "penis gençleştirme terapisine" başladığını duyurmuştu.

Johnson, beyin aktivitelerini izleyebilen ve kaydedebilen teknolojiler geliştiren Kernel firmasının kurucusu. Aynı zamanda erken aşamadaki teknoloji girişimlerine yatırım yapan risk sermayesi kurumu OS Fund'ın CEO'su.

Etkinliği kanıtlanmış değil

Öte yandan Johnson'ın genç kalma amacıyla uyguladığı takas tedavisinin etkinliği kanıtlanmış değil.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin, 2019'da yayımladığı uyarıda, "Genç donörlerden alınan plazma infüzyonunun yaşlılığı iyileştirmek, hafifletmek, tedavi etmek veya önlemek için kanıtlanmış hiçbir klinik faydası yoktur. Ayrıca herhangi bir plazma ürününün kullanımıyla ilişkili riskler mevcut" ifadelerine yer verilmişti.


Independent Türkçe, Insider, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU