Loki'nin "akıllara durgunluk veren" sezon finalinde izleyiciler gözyaşlarını tutamadı

Rahatlamış bir hayran "Bu an Marvel'ın büyüsünü bana yeniden hissettirdi" diye yazdı

Loki izleyicileri ikinci sezon finalindeki "akıllara durgunluk veren" sahne karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Disney+'ta yayımlanan Marvel dizisi 9 Kasım Perşembe günü (yeni film The Marvels'ın vizyona girmesinden bir gün önce) dizideki her şeyi başladığı noktaya döndüren karmaşık bir finalle ikinci sezonunu tamamladı.

Loki'nin zaman çizgisi 2012'de, Tom Hiddleston'ın canlandırdığı karakterin Yenilmezler'deki (Avengers Assemble) New York Savaşı'nın ardından Yenilmezler tarafından yakalanmasından hemen sonra başlamıştı. Karakterin bu versiyonu, Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda (Avengers: Infinity War) kardeşi Thor'la birlikte Thanos'u alt etmeye çalışırken ölen versiyonundan farklıydı.

Öte yandan belirlenen zaman çizgisinin dışına çıkması nedeniyle başı Zaman Değişimi Otoritesi'yle (Time Variance Authority/ZDO) derde girse de Loki nihayet kendine Marvel Sinematik Evreni'nde (MSE) bir amaç bulmuştu.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Loki'nin iki sezonu boyunca karakter, Thor'da (2011) tanıtıldığı şekliyle gözünü kan bürümüş kötü adamdan, zamanın efendisi olan bir MSE kahramanına dönüşerek Çoklu Evrenler'in (Multiverse; Marvel karakterlerinin ölü ve diri hallerinin yer aldığı bir dizi alternatif zaman çizgisi) bir arada var olmasını sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Finalde Loki'nin Çoklu Evren'i yıkımdan nasıl kurtaracağını öğrenmek için zamanda geriye giderek yüzlerce yıl harcadığı ortaya çıkarken duygusal bir sahnede Loki'nin Tanrı Loki'ye dönüştüğü görülüyor.

Bu sahneyi Marvel'ın "son yıllardaki en iyi sahnesi" diye nitelendiren heyecanlı hayranlar, "akıllara durgunluk veren" ve "gelmiş geçmiş en destansı şey" ifadelerini de kullandı.

2011'de yardımcı oyuncu rolünde ilk kez karşılaşıldığı zaman Loki'nin kahramanlığı ve MSE'deki genel öneminin hayal edilemeyecek olması sahneye güç katıyor.

Son yıllarda Marvel projelerine duyulan ilginin azaldığını ima eden bir izleyici, "Bu an bana Marvel'ın büyüsünü yeniden hissettirdi" diye yazdı.
 

Loki
Loki (Tom Hiddleston), Loki'nin ikinci sezon finalinde (Disney+)


Öte yandan Loki'nin ikinci sezon finali ve The Independent'ın 4 yıldız verdiği The Marvels'a gelen övgülere bakılırsa, stüdyo işleri yeniden rayına oturtmaya başladı.

The Marvels'ın, üçüncü perdenin tamamen yeniden yazılması gibi sorunlu bir yapım süreci geçirdiği haberlerine rağmen filmin aldığı genel tepkiler çoğunlukla olumlu. Halen vizyonda olan film "hoş bir sürpriz" diye tanımlanıyor.

Loki, Disney+'ta halen yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU