Yedi pitbullun saldırdığı kadın hayatını kaybetti

Yetkililer, pitbulların kadının 38 yaşındaki oğlunun olduğunu söyledi

(Unsplash)

ABD'nin Utah eyaletinde bir kadın, evinin arka bahçesinde 7 pitbull tarafından şiddetli bir saldırıya uğradıktan bir hafta sonra öldü.

Kimliği açıklanmayan 63 yaşındaki kadın, bir erkek, bir dişi ve 5 yavrularından oluşan köpek sürüsünün yüzünde, ellerinde ve bacağında ciddi yaralar açmasının ardından hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, pitbulların kadının 38 yaşındaki oğluna ait olduğunu söyledi.

31 Ekim'de kadının evine çağrılan Taylorsville Polis Teşkilatı memurları, köpek sürüsünü kadının arka bahçesinde kurbanın üzerinde buldu.

Müdahale ekipleri köpekleri geri itip kadını kurtarmak için biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

Doktorlar, hastaneye kaldıran kadının hayatını kurtarmak için bacağını kesti.

Köpekler o kadar ciddi yaralar açmıştı ki doktorların çabalarına rağmen kadın pazartesi günü hayatını kaybetti. 

Kadının ölümü halihazırda soruşturma altında.

Yetkililer, polis ve hayvan kontrol memurlarının köpekleri arka bahçede kontrol altına alıp kapalı bir yere yerleştirdiğini sözlerine ekledi. Ancak dişi köpek kaçtıktan sonra bir polis memuru tarafından vurularak öldürüldü.

Polis, sahibinin onları West Valley City Hayvan Hizmetleri'ne "teslim etmesinin" ardından geri kalan 6 köpeğin de uyutulduğunu doğruladı.

Taylorsville yasaları tüm evcil hayvanların "her yıl ruhsatlandırılması gerektiğini" belirtmesine rağmen köpeklerin hiçbiri ruhsatlı değildi.

Şehir sakinlerinin ayrıca hane başına ikiden fazla köpek ya da kediye ve konut başına toplam 4'ten fazla evcil hayvana sahip olmasına izin verilmiyor.

Polis teşkilatı şu açıklamayı yaptı: 

Bir Taylorsville sakininin bir hafta önce evinin arka bahçesinde uğradığı köpek saldırısının ardından hayatını kaybettiğini teyit etmekten büyük üzüntü duyuyoruz.

Saldırıya uğrayan kişinin yüzünde, ellerinde ve bacaklarında ciddi yaralanmalar meydana gelmiş ve bunlardan biri bacağının kesilmesini gerektirmiştir.

Ailesi bugün polisle yaptığı görüşmede, kadının bu yaralanmalar sonucunda pazartesi günü hastanede hayatını kaybettiğini doğruladı.

63 yaşındaki kadın 31 Ekim günü evinin çitlerle çevrili arka bahçesinde iki yetişkin köpek ve yavruları tarafından saldırıya uğramıştı.

Kadının ölümü, ocakta Georgia'da 11 yaşındaki bir çocuğun üç pitbull tarafından bir hendeğe sürüklenerek kulağının yarısının ve kafa derisinin yüzde 80'inin vahşice parçalanması sonucu hastaneye kaldırılmasının ardından geldi.

11 yaşındaki çocuk 5 ameliyat geçirdi.

Öte yandan, 2019'da 44 yaşındaki Massachusettsli bir kadın nöbet geçirdiği sırada ailesinin köpeği tarafından uğradığı şiddetli saldırı sonucu ölmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU