Gazze Savaşı, Mısır'da turizme ağır darbe vurdu

The Independent Özel Haber: "Mısır'da son iki ila üç hafta içinde kesinlikle çok fazla iptal gördük" – Darrell Wade, Intrepid'in kurucu ortağı

(Reuters)

Hamas'ın İsrail'e saldırısının üzerinden bir ay geçti ve Mısır turizmi can çekişiyor;  The Independent'a konuşan sektörden bir kaynak, Mısır'ın Kızıldeniz tatil beldelerine şirketleri aracılığıyla yapılan rezervasyonların yüzde 80 oranında düştüğünü söyledi.

Tur operatörü Intrepid Travel'ın başkanı ve kurucu ortağı Darrell Wade'e göre çatışma, macera gezginlerinin de Mısır'dan uzaklaşması anlamını taşıyor.

Günlük seyahat podcast'i için The Independent'a özel konuşan Wade şunları söyledi:

Son iki üç haftadır kesinlikle çok sayıda iptal gördük.

Bu endişe verici. Mısır halkı için de endişe verici, dürüst olmak gerekirse bizim için endişe verici değil çünkü insanlar başka bir yerde yeniden rezervasyon yapma eğilimindeler.

Ama Mısır halkı için evet, bu çok endişe verici.

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın turistik bölgelerinin Britanyalı ziyaretçiler için yeterince güvenli olduğunu hâlâ düşünse de ülkede olaylar eksik olmuyor.

Geçen ay Mısırlı bir polis memurunun İskenderiye'de iki İsrailli turisti ve bir Mısırlı tur rehberini vurarak öldürdüğü bildirildi.

27 Ekim'de Yemen'deki Husi güçleri tarafından gönderildiği düşünülen askeri drone'lar Mısır'ın Sina yarımadasına iniş yaptı.

Mısır'a gidiş dönüş uçak biletleri daha önce görülmemiş seviyelere düştü. Wizz Air, Londra Gatwick ve Luton havayolu şirketleri Mısır'ın önde gelen tatil beldesi Şarm'a tek yön 45 sterline (yaklaşık 1600 TL) bilet satıyor. Mesafe 4 bin kilometreye yaklaşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hava Yolcusu Vergisi 87 sterlin (yaklaşık 3 bin TL) olduğundan, ekonomik havayolu şirketi büyük bir zararla satış yapıyor.

Hem Wizz Air hem de easyJet, Gize'deki piramitlerin yakınındaki Sfenks Uluslararası havalimanından uçuşlara başladı. Gelecek hafta easyJet'te Mısır havalimanından Luton'a gidişin ortalama ücreti 40 sterlin (yaklaşık 1400 TL).

Ancak uzman şirket Discover Egypt'in ticari direktörü Philip Breckner, The Independent'a yaptığı açıklamada birçok Britanyalı tatilcinin hâlâ Mısır'a seyahat ettiğini söyledi.

Breckner, "Son birkaç hafta içinde seyahat eden çok sayıda birey ve aile yani yüzlerce kişi oldu" dedi.

Karşılığında aldığımız tek şey övgüler ve olumlu geri dönüşler oldu. Bizi arıyorlar ve biz de durumu olduğu gibi açıklıyoruz.

Dışişleri Bakanlığı'nın tavsiyesi, Gazze sınırına yapılan atıflar dışında son birkaç ayda hatta son bir yılda önemli bir değişiklik göstermedi.

Yani Luksor, Asvan, Nil ve Kahire'ye seyahat etmek güvenli

Breckner, tüm bunlara rağmen Mısır'a seyahatlerin devam edeceğini tahmin ediyor.

Breckner, "Savaşlar gördüm, intifadalar gördüm. Devrimler gördüm. Ve turizm her zaman geri geldi" diyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU