Paul McCartney, John Lennon ve George Harrison'ın ölümleri hakkında konuştu

Müzisyen, Beatles'ın "Now and Then" şarkısının yayımlanmasının ardından grup arkadaşlarıyla otostop çekerken yaşadığı güzel anıları hatırlattı

1969'da The Beatles (Apple Corps Ltd)

"Son" Beatles şarkısının yayımlanmasıyla birlikte medyaya çıkan Paul McCartneyJohn Lennon ve George Harrison'ın ölümlerinin hâlâ kabullenmesi zor durumlar olduğunu söyledi.

Yüzüklerin Efendisi'nin (Lord of the Rings) yönetmeni Peter Jackson'ın yapay zeka teknolojisinin yardımıyla yayımlanan "Now and Then" 2 Kasım Perşembe günü büyük bir coşkuyla karşılandı. Bu şarkı, ünlü pop grubunun dört orijinal üyesinin de yer aldığı son şarkı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haliyle, şarkının yayımlanmasıyla grubun hayatta kalan son üyeleri olan McCartney ve davulcu Ringo Starr duygusal anlar yaşadı.

The Times'a konuşan McCartney, grubun uzun ömürlü olacağını hiç düşünmediğini fakat şimdi her bir üyenin hayranlarının anılarında ve yaptıkları müzikte sonsuza kadar yaşayacağı fikrinden hoşlandığını itiraf etti.

McCartney, "Birbirimizi bırakmama fikrini seviyorum" dedi ve şunları ekledi:

Bilirsiniz, çok sevdiğiniz biri olduğunda. Çoğu durumda bu bir akrabanızdır ve onlar gitse bile siz bırakmak istemezsiniz. Biri öldüğünde böyle derler. Onlar hafızanızdadır ve her zaman kalbinizdedir. Ve evet, ben ve gruptaki çocuklar için bu kesinlikle doğru.

Sadece Lennon veya Harrison'ın fotoğraflarına bakmanın bile "hem acı hem tatlı" olduğunu söyleyen McCartney sözlerine şöyle devam etti:

Tatlı kısmı, "Bu adamlar hayatımda olduğu için ne kadar şanslıymışım" demek. Ama burada olmadıkları gerçeği acı. George'un fotoğraflarını görüyorum ve nasıl otostop çektiğimizi, yol kenarında oturup kendimize kremalı pirinç lapası aldığımızı hatırlıyorum. John ve ben de otostop çekmiştik. Sonunda Paris'e varmıştık.

McCartney, "Tüm anılar geri geliyor... Aman Tanrım, bu adamların burada olmaması çok üzücü. Bu alman gereken acı bir ilaç gibi ve sonra tatlı kısmına geçiyorsun, anlarsın ya? Ben böyle yapıyorum" dedi.

"Now and Then ", The Independent'ın eleştirmeni Mark Beaumont'tan övgü dolu 5 yıldızlı bir eleştiri aldı.

Beaumont şarkı hakkında şunları söyledi:

Amacı Rock'n' Roll dönemine kültürel bir kapanış sağlamak. 1995'in hayal kırıklıklarından sonra, tüm zamanların en iyi grubu için (ve sizinle bunun için savaşabilirim) değerli bir kapanış sunmak. Kaçıran nesillere, 1964'ün genç Beatlemaniac'larının yepyeni! bir! Beatles şarkısı! duyduklarında hissettikleri heyecanı bir nebze olsun tattırmak...

Ve Lennon'ı böylesine canlı bir şekilde bize geri getirerek, popun en trajik yanlışını biraz olsun düzeltmek. Bu anlamda (üzgünüm Swifties, ne şanssızlık Elton, al sana U2'nun Sphere'i) 'Now and Then' yılın müzikal olayı ve tarihteki en dokunaklı şarkılardan biri.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU