Uzmanlar kısa zamanda yüzde 40 artan Bitcoin'de yeni rekor bekliyor

Bir analist, "Bitcoin geri dönüşü olmayan noktanın ötesinde, boğa piyasası kaçınılmaz" diyor

2022'deki ayı piyasasından sonra Bitcoin'in fiyatı 2023'te toparlanma belirtileri gösteriyor (Reuters)

Bitcoin'e (BTC) ilginin yeniden artması, kripto para biriminin fiyatının son iki haftada yaklaşık 10 bin dolar yükselmesine ve 18 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaşmasına yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perşembe günü, Mayıs 2022'den bu yana ilk kez 35 bin doların üzerine çıkan Bitcoin'in toplam piyasa değeri 700 milyar doları aştı. Kazançlar, yenilenen kurumsal ilginin yanı sıra yaklaşan bir "yarılanma" olayının başka bir rekor kıran boğa koşusunu tetikleyeceği umutlarıyla destekleniyor.

Nisan 2024'te gerçekleşmesi öngörülen olayda, Bitcoin'in Satoshi Nakamoto lakaplı yaratıcısı tarafından temel blok zincirine doğrudan kodlanan anti-enflasyonist bir önlem kapsamında Bitcoin üretimi yarıya indirilecek.

Fiyat tahmin modelleri daha önce bu kripto para biriminin yarılanma döngüleriyle ilgili örüntüleri öngören popüler Hollandalı analist PlanB, "Bitcoin geri dönüşü olmayan noktanın ötesinde, boğa piyasası kaçınılmaz" dedi.

Mevcut sorular şunlar: FOMO [günceli kaçırma korkusu] ne zaman başlayacak, bu boğa ne kadar yükselecek ve ne kadar sürecek?

 

Bitcoin'in fiyatı (USD)

Bitcoin
(CoinMarketCap)


Boğa koşusundan emin olanlar arasında, son yıllarda Bitcoin yatırımını temel stratejilerinden biri haline getiren yazılım firması MicroStrategy de var.

ABD'li şirket ekimde BTC başına ortalama 29 bin 586 dolar fiyattan 155 Bitcoin daha satın alarak toplam varlıklarını 158 bin 400 BTC'ye çıkardı.

MicroStrategy kurucu ortağı Michael Saylor çarşamba günkü dönem sonu toplantısında "olumlu düzenleyici girişim" ve artan netliğin Bitcoin satın almak için "kurumsal yatırımcılara daha fazla rahatlık" yaratacağını söyledi.

MicroStrategy'nin CFO'su Andrew Kang ise şunları ekledi: 

Bitcoin edinme ve tutma kararlılığımız, özellikle kurumsal benimsemenin artmasının umut veren zemininde güçlü kalmaya devam ediyor.

 


Son veriler, kripto piyasasında gücünü yeni bir yatırımcı dalgasından alan yeni bir döngünün ortaya çıktığı spekülasyonlarına da yol açıyor.

Kripto yatırım firması Fineqia International'dan araştırma analisti Matteo Greco, "22 Ekim'le 28 Ekim arasındaki kümülatif günlük hacim, mart sonundan bu yana kaydedilen en yüksek seviye olan 24,12 milyar dolara ulaştı" dedi.

Hacimdeki bu artış esasen, artan Bitcoin ticaret faaliyetinden kaynaklanıyor. Özellikle, BTC'nin son 7 gündeki toplam işlem hacmi 9,1 milyar dolara ulaşarak bir önceki haftaya göre yüzde 42, iki hafta öncesine göreyse yüzde 139'luk önemli ve hızlı bir artış gösterdi. Bu eğilimler, yeni yatırımcıların piyasaya kademeli olarak akın ettiğini gösteriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU