Matthew Perry'nin anı kitabının açılış cümlesi, ölümünün ardından yürekleri burktu

Komedi dizisi yıldızının anlaşıldığı üzere boğulması üzerine, hayranları bu satıra dikkat çekiyor

(AFP)

Matthew Perry'nin anı kitabının açılış satırı, Friends yıldızının ölümünün ardından yürek burkan yeni bir nitelik kazandı.

ABD yapımı popüler komedi dizisindeki Chandler Bing rolüyle tanınan 54 yaşındaki aktör, 28 Ekim Cumartesi günü Los Angeles'taki evinde ölü bulunmuş ve jakuzisinde boğulduğu bildirilmişti.

Yürek burkan haberin ardından dünyanın dört bir yanından anma mesajları yağarken, pek çok kişi Perry'nin alaycı ama sevimli Chandler rolündeki performansını muazzam derecede popüler komedi dizisinin en iyi kısımlarından biri olduğunu söyleyerek göklere çıkarıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Perry'nin aktör olarak en büyük başarısı şüphesiz Friends olsa da yıldızın kendisi, başkalarının alkol bağımlılıklarının üstesinden gelmesine yardım etme becerisiyle hatırlanmayı tercih ettiğini söylemişti.

Kendi bağımlılığına karşı yıllarca yürüttüğü mücadeleyi gizlemeyen oyuncu, Kasım 2022'de Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey) adlı anı kitabında bundan samimi bir şekilde bahsetmişti.

Perry'nin ölümünün ardından hayranları halihazırda, anı kitabının yeni bir yankı uyandıran açılış satırını paylaşıyor.

Kitap şöyle başlıyor:

Merhaba, benim adım Matthew ama beni başka bir isimle tanıyor olabilirsiniz. Arkadaşlarım bana Matty der. Ve ben ölmüş olmalıydım.

Anı kitabı şöyle devam ediyor:

İsterseniz, okumak üzere olduğunuz şeyi öbür dünyadan, benim öbür dünyamdan bir mesaj olarak düşünebilirsiniz.

Perry'i anmak isteyen hayranları kitaptaki bu alıntıyı sosyal medyada paylaşırken, birçoğu da aktörün onuruna kitabı okumaya başladı.

Kitap, 24 yaşında Chandler'ı canlandırarak uluslararası üne kavuşan Perry'nin bağımlılıkla mücadelesinin "şöhretin yakıcı ateşi" altında nasıl büyüdüğünü anlatıyor.

Perry anı kitabında, hayranlarının bazı sezonlarda nasıl göründüğüne bakarak alkol ya da uyuşturucu kullanıp kullanmadığını anlayabildiğini belirtmişti.

Uyuşturucu kullanmaya Friends'ten sonra da devam eden oyuncu anı kitabında 4 yıl önce, 49 yaşındayken "neredeyse öldüğünü" açıklamıştı.

Bundan birkaç yıl sonra Perry, kalbinin 5 dakika boyunca durmasıyla tekrar ölümle burun buruna gelmişti.

Terapi seanslarına ve 15 kez rehabilitasyona katıldıktan sonra, Haziran 2022'de kendisini "epey sağlıklı" diye tanımlayan Perry, bağımlılıkla mücadele edenlere yardım etmeye istekli olduğunu söylemişti.

Oyuncu, 2013'te People'a verdiği önemli bir röportaj da dahil, madde bağımlılığı sorunlarını kamuoyuna duyurmasının bağımlılıktan kurtulmada bir sözcü haline gelmesini kolaylaştırdığını belirtmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU