İspanyol aristokratın kızına 11 isim koyması kabul edilmedi

Toplam 25 kelime ve 157 harften oluşuyor

Huescar Dükü Fernando Fitz-James Stuart'ın kızının vaftiz töreni, 7 Ekim'de Sevilla'da gerçekleşti (AP)

İspanya'da nüfus dairesi, Dük Fernando Fitz-James Stuart ve ve eşi Sofia Palazuelo'nun kızlarına, 25 kelime ve 157 harften oluşan 11 isim koymasını kabul etmedi.

Birleşik Krallık'ta 1685'ten 1688'e kadar hüküm süren Kral II. James'in soyundan gelen Stuart, 10 Ocak'ta dünyaya gelen kızlarına, "Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos" adını vermek istiyor.

Fakat yetkililer, Dük Stuart'ın 10 Ocak'ta dünyaya gelen kızını yasal olarak nüfusa kaydedebilmek istiyorsa vermek istediği adı kısaltması gerektiğini belirtti.

Nüfus dairesi, bebeğin tüm kuralları aşan bir isimle nüfusa kaydolmasının mümkün olmadığını aktardı.

İspanya'da yasalara göre kişiye birden fazla bileşik (tireli) ya da ikiden fazla basit ad konulamıyor.

İlk çocuklarının adı daha kısa

33 yaşındaki Dük, 2014'te hayatını kaybeden Alba Düşesi Cayetana Fitz-James Stuart'ın sekiz torunundan biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile yeni doğan kız çocuğuna bu ismi, Alba Düşesi'ne ve dini değerlere saygı göstermek amacıyla koymak istediğini belirtiyor. 

Öte yandan Alba Düşesi de sahip olduğu 57 resmi ünvanla, yaşadığı dönemde dünyanın en ünvanlı aristokratı olarak tarihe geçmişti.

Guinness Dünya Rekorları'na göre düşes, 14 kez grandee, 5 kez düşes, bir kez kontes-düşes, 18 kez marki, 18 kez kontes ve bir kez de vikontes oldu.

Henüz nüfus müdürlüğüne konuyla ilgili herhangi bir itirazda bulunmayan ailenin 2021'de dünyaya gelen "Rosario" adında bir kızları daha var.


Independent Türkçe, Telegraph, El Pais

DAHA FAZLA HABER OKU