Çin'de bine yakın kedi, kesilmekten son anda kurtuldu

Hayvanın yarım kilo eti, yaklaşık 4 dolara satılıyor

Hayvan hakları aktivistleri, Taicang'daki barınakta kurtarılan kedilerin bakımında gönüllü olarak görev alıyor (The Paper) 

Çin'de polis, yasadışı bir firmaya düzenlediği operasyonda, yaklaşık bin kediyi domuz ya da koyun eti olarak piyasaya sürülmekten son anda kurtardı.

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde gerçekleşen olayda polis, bu ayın başlarında hayvan aktivistlerinden gelen ihbar üzerine bir kamyonu durdurdu.

Çin devletine bağlı yayın kuruluşu The Paper'da yer alan habere göre polis, Zhangjiagang kentinde durdurulan kamyonun kasasında yaklaşık bin kediyi mezbahaya götürülmek üzere bulduklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililere göre kediler kurtarılmasaydı domuz eti, kuzu şiş ya da sosis olarak piyasaya sürülmek üzere kesilecekti.

Konuyla ilgili herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığı belirtilmeyen haberde, kedilerin yakınlardaki Taicang barınağına götürüldüğü aktarıldı.

Kedilerin evcil ya da başıboş hayvan olup olmadıkları belirtilmedi.

Mezarlığın yakınında keşfedildi

Çinli hayvan aktivistleri ilk olarak, Zhangjiagang'daki bir mezarlığın yakınında çok sayıda kedinin çivilenmiş tahta kutuların içinde tutulduğunu keşfetti.

Daha sonra 6 gün boyunca etrafı araştıran aktivistler, kamyon kedileri mezbahaya taşımaya başladığı zaman polisi arayarak hayvanları kesilmekten son anda kurtardı.

Aktivistlere göre yarım kilo kedi eti, koyun ya da domuz eti olarak yaklaşık 4 dolara satılıyor.

Her bir kedi, işlendikten sonra 4-5 kilo çekiyor.

Çin'de besi hayvanları ve nesli tükenmekte olan hayvanları koruyan yasalar mevcut. Fakat ülkede, evcil hayvanlar, başıboş kedi ve köpeklere yönelik şiddete karşı kapsamlı bir yasa yok.

Çin'de hayvan ve çevre hakları savunucuları, hayvanların geleneksel tıp tedavilerinde kullanılmasına karşı uzun bir süredir mücadele ediyor.

Öte yandan Yulin'de her yıl düzenlenen köpek eti festivaline karşı da tepkiler her geçen gün çoğalıyor.



Independent Türkçe, The Paper, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU