Beatles üyesi George Harrison, 40 kez bıçaklandıktan sonra espri yapmış

Müzisyen, yürek parçalıyıcı olayda neredeyse ölmek üzereyken bile espri yapacak zamanı bulmuş

(AP)

George Harrison'ın evine zorla giren biri tarafından 40 kez bıçaklanmasına her zamanki gibi esprili yanıt verdiği, yeni bir biyografide ortaya çıktı.

2001'de 58 yaşındayken kanserden ölen Beatles müzisyeninin hayatı, Philip Norman'ın yeni kitabının konusu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biyografide Harrison'ın hayatından ele alınan bir an, evine zorla giren biri tarafından onlarca kez bıçaklanmasıyla sonuçlanan, yürek parçalayıcı bir haneye tecavüz. 30 Aralık 1999'da Michael Abram adlı bir Liverpoollu, Harrison'ın evine zorla girdikten sonra onu neredeyse öldürüyordu.

Olay daha önce belgelenmiş olsa da The Mail on Sunday'de yayımlanan yeni bir alıntı daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Alıntıda, Harrison'ın cam kırılma seslerini duyduktan sonra gürültüyü kontrol etmeye gittiği anlatılıyor. Abram'ı, bir bıçağın yanı sıra müzisyenin bahçesindeki Aziz Yorgi ve Ejderha'nın taş heykelinden alınan bir kılıç tutarken bulmuş.

Abram merdivenlerden Harrison'a doğru koşmuş, Harrison bıçağı almaya çalıştığında Abram onun üzerine düşmüş, onu defalarca bıçaklayarak akciğerini delmiş ve kalbini kıl payı ıskalamış. Harrison'ın o anki düşüncesi şuymuş:

Kendi evimde öldürülüyorum.

Harrison'ın eşi Olivia, Abram'ın kafasına bir lambayla vurarak onu durdurmayı başarmış ve kısa süre sonra polis gelip davetsiz misafiri gözaltına almış. Harrison'ın o zamanlar 22 yaşındaki oğlu Dhani, babasının bu yürek parçalıyıcı olayla ilgili komik tepkisini anlattı.

4 kez ölümle burun buruna gelmesine rağmen, alaycı mizah anlayışıyla tanınan Harrison, Abram için "O bir hırsız değildi ve kesinlikle Traveling Wilburys için seçmelere katılmıyordu" demiş.

The Traveling Wilburys, 1988'de Harrison'ın yanı sıra Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne ve Tom Petty tarafından kurulan bir süper gruptu. Şarkıları arasında "Handle with Care", "End of the Line" ve "Tweeter and the Monkey Man" bulunuyor.

Abram, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle cinayete teşebbüs suçundan aklanarak hapis cezasından kurtulmuştu. Liverpool yakınlarında güvenlikli bir psikiyatri birimine yerleştirilmiş ve üç yıldan kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

O dönem Mersey Care Trust'ın sözcüsü şunları söylemişti:

Bu davada mahkeme şartlı salıverme kararı verdi. Gizli tutulan şartlar, halkın emniyet ve güvenliğini sağlamak içindir.

Abram yaptıklarından duyduğu pişmanlığı dile getirerek şunları söyledi:

Zamanı geri alabilseydim, George Harrison'a saldırırken yaptıklarımı yapmamak için her şeyimi verirdim. Ama şimdi geriye dönüp baktığımda, o sırada eylemlerimi kontrol edemediğimi anlıyorum.

Umarım Harrison ailesinin kalbi bir şekilde özürlerimi kabul etmeye razı olur.

Philip Norman'ın (Simon & Schuster) George Harrison biyografisi 24 Ekim Salı günü yayımlanıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU