Sumo güreşçilerinin ağırlığı yüzünden ek uçak seferi yapıldı

"Son derece sıradışı bir durum"

Sumo güreşçileri, çalışmalarına en geç 15 yaşında başlıyor (AFP)

Japonya'nın en büyük havayolu şirketi Japan Airlines, sumo güreşçilerinin uçağı uçuramayacak kadar ağırlık yapması üzerine ek sefer düzenlemek zorunda kaldı.

Ek sefer kararı, geçen perşembe 27 sumo güreşçisinin yolcu listelerinde olduğu görüldükten sonra alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yomiuri Shimbun'da yer alan habere göre, sumo güreşçilerinin, spor festivalinde yarışmak üzere Tokyo'daki Haneda ve Osaka'daki Itami havalimanlarından Boeing 737-800 uçaklarıyla, güneydeki Amami Oshima adasına gitmeleri planlanıyordu.

Ancak uçuş öncesi listeleri kontrol eden personelin, ortalama 120 kilo ağırlığındaki sumo güreşçilerinin yolcular arasında olduğunu öğrenmesiyle planlarda değişikliğe gidildi. Amami havalimanında büyük uçakların kalkış ve iniş yapması zor olduğu için havayolu şirketi, 14 sumo güreşçisinin Itami'den Haneda'ya uçarak ek sefere katılmasını istedi.

"Sıradışı bir durum"

Konuyla ilgili bir şirket sözcüsü yerel gazeteye yaptığı açıklamada, "Ağırlık kısıtlamaları nedeniyle özel uçuşlar gerçekleştirmemiz son derece sıradışı bir durum" dedi. 

Japon medyasında yer alan haberlere göre, Pazar günü sona eren turnuvanın ardından güreşçileri evlerine götürmek için ek uçuşlar düzenlendi. 

Sumo Güreşi, Japonya'da geleneksel adet ve törelere dayanıyor. Sumo güreşçileri için minimum bir kilo seviyesi bulunmuyor ancak alt seviyedekiler günde en az 4 bin, üst seviyedekiler ise 8 bin kalori alıyor. 


Independent Türkçe, Guardian, The Japan News

DAHA FAZLA HABER OKU