Yolcuların sorun çıkardığı uçak yanlış adaya indi

Manchester-Tenerife seferi yapan uçak Lanzarote'ye inmek zorunda kaldı

Uçak Kanarya Adaları'ndaki Lanzarote'ye acil iniş yaptı (Reuters)

Birleşik Krallık'tan (BK) kalkan bir easyJet uçağı, bir grup "asi" yolcunun uçakta aksamalara yol açması nedeniyle yönünü değiştirmek zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

29 Eylül Cuma günü Manchester'dan Tenerife'ye giden EZY2011 sefer sayılı uçak bunun yerine yerel polis tarafından karşılanmak üzere Kanarya Adaları'ndaki komşu ada Lanzarote'ye iniş yapmak zorunda kaldı ve bu da uçağın varış zamanını birkaç saat geciktirdi.

Yetkililer uçağa binip 4 kişiyi indirdi ve daha sonra uçak yolcuğunu sürdürüp İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nın en büyüğüne yerel saatle 13.20'de vardı.

Yetkililer yolcuların ne tür davranışlarda bulunduklarını henüz açıklamadı.

EasyJet sözcüsü Insider'a şunları söyledi:

Kabin ekibi, tüm durumları değerlendirip uçuşun ve diğer yolcuların güvenliğinin hiçbir zaman tehlikeye atılmamasını sağlamak için hızlı ve uygun şekilde hareket etmek üzere eğitilmiştir.

Bu tür olaylara nadiren rastlansa da bunları çok ciddiye alıyor ve mürettebatımıza ya da diğer yolcularımıza yönelik istismar ya da tehdit içeren davranışlara müsamaha göstermiyoruz.

Havayolundan yapılan açıklamada, "Yolcularımızın, mürettebatımızın ve yer görevlilerinin güvenliği ve refahı her zaman easyJet'in önceliğidir" dendi.

Yolcuların sorun çıkaran davranışları daha önce de bu havayolunu acil iniş yapmak zorunda bırakmıştı. Nisanda Liverpool'dan Türkiye'ye giden bir uçak da iki kişinin uçakta rahatsız edici davranışlarda bulunmasının ardından Münih'te pistte polis tarafından karşılanmıştı.

Hazirandaysa, BK'den Türkiye'ye giden easyJet uçağındaki sarhoş yolcular, uçağın rotasından çıkarak Yunanistan'a inmesine neden olmuş ve tutuklanan iki kişiye huzuru bozmak, ulaşımı aksatmak ve uçuş ekibinin talimatlarına uymamak suçları isnat edilmişti.

Temmuzda Las Vegas'a giden Frontier Havayolları uçağında yaşanan başka bir olayda, iki kadının bir dizi "tehditkar, hakaret dolu atıp tutma" sırasında birbirlerine bağırırken kayda alındığı bir yolcu kavgası sonucu uçak, rotasını Denver'a çevirmek zorunda kalmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU