Robin Williams'ın kızı, babasının sesinin yapay zekayla yeniden yaratılmasını eleştirdi

Zelda, "Kaç kişinin, babam gibi onay veremeyen oyuncuları yeniden yaratmak üzere bu yapay zeka modellerini eğitmek istediğine YILLARDIR tanık oluyorum" dedi

Zelda Williams ve babası Robin Williams (Reuters)

Robin Williams'ın kızı Zelda, kaybettiği babasının sesinin yapay zeka kullanılarak yeniden yaratılmasını eleştirdi.

Müthiş Dadı (Mrs. Doubtfire) ve Ölü Ozanlar Derneği'nin (Dead Poets Society) yıldızı ve ABD'nin en sevilen oyuncularından biri olan Williams, 2014'te 62 yaşındayken intihar etmişti. Öldüğü sırada Lewy cisimcikli demanstan mustaripti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Williams oyunculuk kariyeri boyunca Aladdin'deki Cin ve Robotlar'daki (Robots) Fender'dan, FernGully: Son Yağmur Ormanı'ndaki (FernGully: The Last Rainforest) Batty Koda'ya kadar birçok ünlü karakteri de seslendirmişti.

Hollywood oyuncularının, kısmen sektördeki yapay zeka kullanımından kaynaklanan greviyle ilgili yorum yapan 34 yaşındaki oyuncu Zelda, 2 Ekim Pazar günü Instagram hikayesinde şöyle yazdı:

SAG'nin (Ekran Oyuncuları Sendikası -ed.n.) yapay zekaya karşı mücadelesinde tarafsız bir ses değilim.

Zelda, "Kaç kişinin, babam gibi onay veremeyen oyuncuları yaratmak/yeniden yaratmak üzere bu yapay zeka modellerini eğitmek istediğine YILLARDIR tanık oluyorum" dedi.

Bu teorik değil, çok ama çok gerçek bir şey. Babamın 'sesine' ne istenirse söyletmek için yapay zekanın kullanıldığını çoktan duydum ve bunu kişisel açıdan rahatsız edici bulsam da bunun yankıları benim duygularımın çok ötesine geçiyor.

Zelda "Hayattaki oyuncular, kendi seçimleriyle karakterler yaratma, çizgi filmleri seslendirme ve performanslarını sergilereken İNSAN emeklerini ve zamanlarını ortaya koyma şansını hak ediyor" diye ekledi.

Yeniden yaratılmış bu içerikler en iyi ihtimalle büyük isimlerin zayıf bir kopyası. En kötü ihtimalle de bu sektörün temsil etmesi gereken şey yerine, en kötü parçalarının özensizce bir araya getirilmesiyle oluşmuş korkunç bir Frankenstein canavarı.

Hollywood oyuncuları yeniden gösterime sokulan yapımlar için kendilerine ödeme yapılmamasından, yapay zeka kullanımına kadar bir dizi nedenden dolayı halihazırda grevde.

Yazarlar da eşzamanlı bir grev yürütüyordu fakat eylül sonunda Amerika Yazarlar Birliği büyük bir gelişme kaydederek stüdyoları, dijital yayın platformlarını ve yapımcıları görüşmelerde temsil eden Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği'yle anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.

Böylece sektör tarihindeki en uzun grevlerden birinin sona ermesiyle gece kuşağı talk şovlarının yapımı yeniden başlıyor.

CBS'teki The Late Show With Stephen Colbert, ABC'deki Jimmy Kimmel Live! ve NBC'deki The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, yazar grevi 2 Mayıs'ta başladığında yayından kalkan ilk şovlardı ve pazartesi gecesiyle (2 Ekim) artık geri dönen ilk şovlar arasında yer alacak.

Öte yandan oyuncuların grevi sürerken, SAG-AFTRA'nın (Ekran Oyuncuları Sendikası-Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu) bu hafta stüdyolarla görüşmelere yeniden başlamasıyla çoğu TV ve sinema yapımı beklemede kalmaya devam edecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU